Nyheter

Verver du et nytt medlem til Negotia i perioden 15. juni til 30. juni, får både du og den du verver et supergavekort på 500 kroner. 

Lønn, overtid, avspasering, usaklig oppsigelse, trakassering … Alle kan trenge en superhelt som holder orden på rettigheter og forhold på arbeidsplassen. Se de rykende ferske filmsnuttene fra YS.

Trond Vegard Sæle, 2. nestleder i Negotia. Foto: Terje Bergersen

I et intervju med Dagsavisen mandag, tar Negotias 2. nestleder Trond Vegard Sæle til orde for avgiftskutt på varer som lokker nordmenn til Sverige for å handle.

15. juni og 17. juni holder YS frokostmøter om henholdsvis grønne tariffavtaler og kunstig intelligens. Møtene strømmes på YouTube fra Negotias studio, og er åpne for alle.

Fra venstre: Negotias forbundsleder Monica A. Paulsen, Negotias 2. nestleder Trond Vegard Sæle, HK-leder Christopher Beckham og HKs 1. nestleder Elisabeth Sundset. Foto: Heidi Bang

Fredag 28. mai hadde den politiske ledelsen i Negotia møte med forbundsledelsen i LO-forbundet Handel og kontor.

Gjennom drøftingsmøte med arbeidsgiver kan du som tillitsvalgt bistå medlemmer som vurderes oppsagt. På webinaret onsdag 2. juni kl. 18.00 forteller vi deg hvordan.

Illustrasjonsfoto: Pixabay

Nylig ble utredningen om ny AFP (avtalefestet pensjon) i privat sektor lagt fram. Partene er enige om flere viktige forhold ved ordningen, men finansieringen er fortsatt uavklart.

Illustrasjonsfoto: AdobeStock

Hvilke regler skal gjelde for arbeidstakere med hjemmekontor? Det ønsker arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen tilbakemelding på. Nå er forslag til endringer i hjemmekontorforskriften sendt ut på høring. Hvilke erfaringer har du som Negotia-medlem fra det siste året? Vi vil gjerne høre fra deg.

Illustrasjonsfoto: NTB

Den nye medlemsfordelen YS Pensjon var på skinner tidlig i 2021, og mange medlemmer har allerede tatt den i bruk. Her får du forvaltning av din personlige pensjonsbeholdning til svært gunstige betingelser.

Nå tilbyr vi en forbedret medlemsfordel innen tannhelse - YS Tannhelseforsikring Extra! Med denne ordningen forsikrer du tennene dine for inntil 30 000 kroner per år, og det koster bare 118 kroner i måneden.

Uten fagbevegelsen hadde det trolig stått dårlig til med rettighetene til vanlige arbeidstakere. – Vi har et ansvar for å sikre ansattes rettigheter også inn i framtidens arbeidsliv, sier Negotias forbundsledelse i sin videohilsen i anledning 1. mai.

- For å beskytte rettighetene til unge arbeidstakere på vei inn i arbeidslivet, og sikre utviklingen av grønne jobber, må vi sørge for at unge stemmer blir hørt, sier Trond Vegard Sæle. Foto: Terje Bergersen.

Denne uken har forbundsledelsen deltatt på UNI Global Unions digitale Europa-konferanse. På avslutningsdagen 29. april ble Negotias 2. nestleder, Trond Vegard Sæle, valgt som 1. varamedlem til UNI Europas styre.

- Jeg ser fram til å samle forbundene i Norge i arbeidet for å fremme kvinners arbeidssituasjon og kvinners helse i Norden, og i verden, sier Monica A. Paulsen. Foto: YS/Scanpix

Negotia-leder Monica A. Paulsen ble mandag valgt inn som fast medlem i UNI Europas kvinnestyre, og som 2. vara til UNIs kvinnestyre på verdensnivå.

Årets lokale lønnsforhandlinger nærmer seg. Negotia gir deg ferske tall og gode tips til gjennomføringen. Finn "din" lønnskonferanse og meld deg på!

Illustrasjon: AdobeStock

Når regionsmøtene i Negotia holdes denne våren er organisasjonsutvikling i både utad- og innadrettet forstand blant det som legges fram til diskusjon.

Illustrasjonsfoto: AdobeStock

YS kom i løpet av kvelden onsdag 14. april til enighet både med Virke og Spekter i årets mellomoppgjør. Resultatene er på linje på det som ble oppnådd i frontfaget – dvs. en ramme beregnet til 2,7 prosent.

Spesialrådgiver Synnøve Lohne-Knudsen representerer Negotia i de innledende, sentrale forhandlingene med arbeidsgiverorganisasjonen Spekter. Foto: Malin Lindstrøm

Onsdag overleverte YS Spekter sine krav til arbeidsgiverorganisasjonen Spekter i årets mellomoppgjør. Kravet i de innledende forhandlingene er samme kronetillegg som i frontfaget.

Oppstart og kravoverlevering i forhandlingene mellom YS og Virke. Leder av YS Privat, Eirik Bornø (til høyre) og Virkes forhandlingsleder Torgeir Kroken. Foto: Terje Bergersen

Tirsdag startet det sentrale lønnsoppgjøret mellom YS og arbeidsgiverforeningen Virke. Kravet fra YS er et resultat på linje med frontfaget som nylig ble brakt i land.

- Oppgjøret tar hensyn til konkurranseutsatt industri og er et bidrag til å sikre at våre medlemmer fortsatt skal ha gode og trygge arbeidsplasser også i framtida, sier YS Privat-leder Eirik Bornø, som også er 1. nestleder i Negotia. Foto: Terje Bergersen

Etter mekling om lag 15 timer på overtid kom partene i NHO-oppgjøret til enighet. - Vi er fornøyd med at NHO kom oss i møte, selv om rammen endte på 2,7 prosent, sier Eirik Bornø, leder av YS Privat. 

Koronatilpasset! Partene møttes til mekling på Thon Hotel Opera i Oslo. Fra venstre: Ole Erik Almlid, adm. Direktør i NHO; Mats Ruland, riksmekler; Peggy Hessen Følsvik, LO-leder og Eirik Bornø, leder for YS Privat. Foto: Terje Bergersen

På formiddagen fredag møttes YS og LO på det ene siden og NHO på den andre, til mekling i det samordnete frontfagsoppgjøret. Fristen for enighet er klokka 24.00 natt til søndag 11. april.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.

Powered by eZ Platform - Informasjonskapsler