Nyheter

OMSTILLING OG UTVIKLING. I møte med den grønne omstillingen av norsk næringsliv og industri, må vi sørge for at de ansatte ikke omstilles ut av jobbene sine, men tas med videre, gjennom kompetansepåfyll, omskolering og oppfølging, sier Negotia-leder Monica A. Paulsen. Foto: Terje Bergersen.

Det var tydelig at mange har sett fram til å kunne møtes til konferanse igjen. Negotiakonferansen som startet torsdag var fylt opp til siste plass. 120 tillitsvalgte samlet til foredrag og diskusjon om det grønne skiftet, kunstig intelligens og fagbevegelsens framtid.

AP-leder Jonas Gahr Støre under valgvaken 13. september. Foto: Arbeiderpartiet

Stortingsvalget 2021 er gjennomført og Norge har fått flertall for en ny regjering. Negotia gratulerer valgvinnerne og uttrykker stolthet over vårt velfungerende demokrati.

- Når en del av den industrien vi kjenner etter hvert omstilles og det etableres nye næringer, må vi være på ballen og påvirke aktivt, sier forbundsleder Monica A. Paulsen. Foto: YS/Scanpix

Moderne batteriproduksjon seiler opp som en næring med stort vekstpotensial i Norge. – Det er ikke tvil om at denne nye og spennende næringen vil kunne sysselsette mange Negotia-medlemmer i framtiden, sier forbundsleder Monica A. Paulsen.

Arkivfoto: Terje Bergersen

Det er fortsatt fem ledige plasser til Negotiakonferansen 16. og 17. september. Fristen for påmelding går ut i dag – mandag. Griper du sjansen?

YS-leder Erik Kollerud oppfordrer YS-medlemmene til å legge vekt på arbeidslivsspørsmål når de skal velge hvilket parti de vil stemme på i høstens stortingsvalg. Foto: NTB Kommunikasjon

– Vi er glad for at regjeringen forlenger dagens permitteringsordning, men er skuffet over at den kun forlenges til 1. november, sier YS-leder Erik Kollerud etter dagens møte med arbeidsministeren.

Samlet under kunnskapens tre. 20 deltakere fra forbundene Negotia, Delta, Finansforbundet og Parat er i gang med det nye topptillitsvalgtprogrammet.

Tirsdag gikk startskuddet for det nye utdanningstilbudet rettet mot topptillitsvalgte. Kandidatene skal igjennom fire samlinger og levere avsluttende eksamen i mai 2022.

Illustrasjon: AdobeStock

ARRANGEMENTET ER AVSLUTTET. Arbeidstilsynet og YS-fellesskapet har sammen utviklet et nytt e-læringsprogram som skal stimulere til bedre forebyggende arbeidsmiljøarbeid i virksomhetene. Tilbudet lanseres på et webinar mandag 30. august klokka 14.00. Bli med!

Endelig klart for tradisjonell Negotiakonferanse hvor deltakerne møtes i levende live. I tillegg blir det mulig å følge foredragene via strømming. Arkivfoto: Terje Bergersen

Årets utgave av Negotiakonferansen er like rundt hjørnet. Denne gangen blir det fysisk arrangement pluss digital strømming av foredragene. Hovedtemaet er fagbevegelsens rolle i det grønne skiftet. I tillegg rettes fokuset mot kunstig intelligens, arbeidskonflikter og nye regler for hjemmekontor. Det er fortsatt noen ledige plasser.

Illustrasjonsfoto: AdobeStock

- Regjeringens ambisjon for havvind ikke er ambisiøs nok når det gjelder utvikling av næring og arbeidsplasser i Norge, sier Negotia-leder Monica A. Paulsen.

Hva skal du stemme ved stortingsvalget – og hvorfor? Politikere fra alle partiene stiller til debatt om norsk arbeidsliv.

ARRANGEMENTET ER AVSLUTTET. Som en opptakt til høstens valg kjører vi debatt om norsk arbeidsliv med politikere fra alle partier på Stortinget. I tillegg til å følge strømmingen, er det mulighet for å delta fysisk.

Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) og SV-leder Audun Lysbakken diskuterte noen av funnene i Arbeidslivsbarometeret. Her er de avbildet sammen etter debatten hos YS på Arendalsuka. Foto: Liv Hilde Hansen

Hvordan utviklet arbeidslivet seg under koronapandemien? Og hva mener politikerne kunne vært gjort annerledes, hvis de kunne skru klokka tilbake?

Negotia på plass i Arendal. Fra venstre: 2. nestleder Trond Vegard Sæle, 1. nestleder Eirik Bornø, generalsekretær Tore Hansen og forbundsleder Monica A. Paulsen. Foto: Heidi Amalie Bang

ARRANGEMENTET ER AVSLUTTET. Tirsdag 17. august klokka 18.00 holder Negotia debattkveld om kunstig intelligens på arbeidsplassen. Du kan være med på YouTube.

Prisen årets tillitsvalgt ble i 2020 tildelt Louise-Marie Årdal i Negotia-klubben ved Jets Vacuum på Hareid utenfor Ålesund. Foto: Herman Gjeitanger

Denne utmerkelsen går hvert år til en tillitsvalgt i Negotia som det seneste året har gjort en ekstraordinær innsats for medlemmer i klubb eller avdeling.

Negotia har deltatt på Arendalsuka hvert år siden starten i 2012. Her fra et tidligere år hvor Negotia Ung inviterer forbipasserende til en runde med "karrierestigespillet". Foto: Inger Lise Rasmussen.

Etter et års koronaopphold er det igjen duket for debatt og meningsfylt mingling på Arendalsuka – 16. til 20. august. Negotias politiske ledelse og representanter fra "Ung" er til stede som vanlig.

- Gjennom det lokale partssamarbeidet mellom tillitsvalgte og ledelse, kan det utvikles KI-løsninger som bidrar til innovasjon og konkurransedyktighet, samtidig som de ansattes rettigheter ivaretas, sier Negotia-leder Monica A. Paulsen. Arkivfoto fra EU-parlamentet i Brüssel. Foto: Terje Bergersen.

Negotia har tydelige forventninger til at EUs regulering av kunstig intelligens (KI) må ta trusselen mot arbeidstakernes rettigheter på alvor.

- Den store utfordringen er at stadig flere unge sliter med å komme inn på arbeidsmarkedet. Vi mener ressursene heller må brukes på målrettete tiltak som får flere i jobb, sier Bøe. Foto: Terje Bergersen

Finansdepartementet foreslår å gi arbeidstakere under 30 år et årlig skattefradrag på inntil 5000 kroner.  - Vi tror dette tiltaket vil ha minimal effekt på sysselsettingen blant unge, sier Negotia Ung-leder Stig Arne Bøe.

Utviklingskonsulentene Nina Harbo (til venstre) og Unni Sundland ønsker velkommen til digitalt kurs for nye tillitsvalgte torsdag 19. og fredag 20. august. Foto: Terje Bergersen

Negotia holder digitalt kurs for nye tillitsvalgte 19. og 20. august. Det er fortsatt noen ledige plasser!

I våres sendte regjeringen forslag til endringer i hjemmekontorforskriften på høring. Nå har Negotia gitt sitt svar til Arbeids- og sosialdepartementet.

Illustrasjonsfoto: NTB

Den nye medlemsfordelen YS Pensjon var på skinner tidlig i 2021, og mange medlemmer har allerede tatt den i bruk. Her får du forvaltning av din personlige pensjonsbeholdning til svært gunstige betingelser.

Fra blomsterhavet utenfor Oslo Domkirke etter terrorhandlingene på Utøya og i Oslo 22. juli 2011. Foto: Terje Bergersen.

I dag er det ti år siden terrorangrepene på Utøya og mot regjeringskvartalet i Oslo, der til sammen 77 mennesker ble drept. Negotia sender sine tanker til alle som ble rammet.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.

Powered by eZ Platform - Informasjonskapsler