Nyheter

Illustrasjon: AdobeStock

Når regionsmøtene i Negotia holdes denne våren er organisasjonsutvikling i både utad- og innadrettet forstand blant det som legges fram til diskusjon.

Illustrasjonsfoto: AdobeStock

YS kom i løpet av kvelden onsdag 14. april til enighet både med Virke og Spekter i årets mellomoppgjør. Resultatene er på linje på det som ble oppnådd i frontfaget – dvs. en ramme beregnet til 2,7 prosent.

Spesialrådgiver Synnøve Lohne-Knudsen representerer Negotia i de innledende, sentrale forhandlingene med arbeidsgiverorganisasjonen Spekter. Foto: Malin Lindstrøm

Onsdag overleverte YS Spekter sine krav til arbeidsgiverorganisasjonen Spekter i årets mellomoppgjør. Kravet i de innledende forhandlingene er samme kronetillegg som i frontfaget.

Oppstart og kravoverlevering i forhandlingene mellom YS og Virke. Leder av YS Privat, Eirik Bornø (til høyre) og Virkes forhandlingsleder Torgeir Kroken. Foto: Terje Bergersen

Tirsdag startet det sentrale lønnsoppgjøret mellom YS og arbeidsgiverforeningen Virke. Kravet fra YS er et resultat på linje med frontfaget som nylig ble brakt i land.

- Oppgjøret tar hensyn til konkurranseutsatt industri og er et bidrag til å sikre at våre medlemmer fortsatt skal ha gode og trygge arbeidsplasser også i framtida, sier YS Privat-leder Eirik Bornø, som også er 1. nestleder i Negotia. Foto: Terje Bergersen

Etter mekling om lag 15 timer på overtid kom partene i NHO-oppgjøret til enighet. - Vi er fornøyd med at NHO kom oss i møte, selv om rammen endte på 2,7 prosent, sier Eirik Bornø, leder av YS Privat. 

Koronatilpasset! Partene møttes til mekling på Thon Hotel Opera i Oslo. Fra venstre: Ole Erik Almlid, adm. Direktør i NHO; Mats Ruland, riksmekler; Peggy Hessen Følsvik, LO-leder og Eirik Bornø, leder for YS Privat. Foto: Terje Bergersen

På formiddagen fredag møttes YS og LO på det ene siden og NHO på den andre, til mekling i det samordnete frontfagsoppgjøret. Fristen for enighet er klokka 24.00 natt til søndag 11. april.

- Å opprettholde kjøpekraften er både et betimelig og svært moderat krav i den situasjonen vi nå er i, sier Eirik Bornø, som i tillegg til å være leder for YS Privat også er 1. nestleder i Negotia. Foto: Terje Bergersen

– Hvis vi ikke kommer til enighet med NHO innen meklingsfristen, tar YS ut over 5500 bussjåfører over hele landet i streik, opplyser Eirik Bornø, leder for YS Privat. I tillegg kommer bussjåfører omfattet av LOs uttak. En streik vil trolig føre til at alle rutebusser står.

24. mars satte Nordea Direct ned renten på boliglån - igjen. Rentekuttet viser at du alltid kan være trygg på at du har en av landets laveste renter på boliglån, og en solid bankavtale gjennom Negotia. Her kan det være mange tusen kroner å spare hvert eneste år!

Illustrasjon: earthour.org

Lørdag 27. mars er det Earth Hour fra klokka 20.30 til 21.30. Folk verden rundt slukker lyset denne timen for å vise sin støtte til arbeidet med å verne klimaet på jordkloden. Negotia oppfordrer medlemmene til å være med.

Forhandlingene i årets tariffoppgjør mellom YS og NHO ble brutt torsdag 25. mars. Mange bedrifter sender nå ut betinget permitteringsvarsel i tilfelle det blir streik etter påske.

– Vårt hovedkrav er at medlemmenes kjøpekraft må opprettholdes. Det var NHO dessverre ikke villig til å komme oss i møte på. Derfor ble det brudd opplyser leder for YS Privat, Eirik Bornø, som også er 1. nestleder i Negotia. Foto: Terje Bergersen

Torsdag ettermiddag brøt YS og NHO forhandlingene i årets tariffoppgjør.  – Partene står dessverre så langt fra hverandre at det ikke var mulig å komme fram til en forhandlingsløsning. Nå venter mekling etter påske, opplyser Eirik Bornø, leder for YS Privat.

Foto: Hydro

Tidligere i måneden ble det kjent at Hydro selger valseverk-divisjonen til et amerikansk spesialfond for 14,2 milliarder kroner. Negotia og de øvrige fagorganisasjonene er bekymret for langsiktigheten i selskapet.

Kjøpekraft og kompetanse. - I tillegg til at medlemmene må opprettholde kjøpekraften, må det satses på kompetanseutvikling. Sysselsetting og kompetansehevende tiltak må ses i sammenheng, sier Eirik Bornø, leder for YS Privat og 1. nestleder i Negotia. Foto: Terje Bergersen

Onsdag møttes YS, LO og NHO til oppstart i årets lønns- og tariffoppgjør. Hovedkravet fra YS er at kjøpekraften opprettholdes.

Foto: Terje Bergersen

Hun har vært høyt og lavt i Negotia gjennom imponerende 36 år. Få – om noen i det hele tatt – har satt sitt preg på organisasjonen som Inger Lise Rasmussen. Ved årsskiftet ble hun pensjonist, tro det eller ei.

- De tillitsvalgte er våre spydspisser ute i bedriftene. Det er svært viktig at de er oppdatert på tall og utvikling når de etter hvert skal ut i lokale lønnsforhandlinger i sine virksomheter, sier Thea Wessel Jørgensen, leder for arbeidslivsavdelingen i Negotia. Foto: Terje Bergersen

Torsdag holdt Negotia tariffkonferanse med deltakelse fra 180 tillitsvalgte. Hovedkravet ved inngangen til årets mellomoppgjør er at kjøpekraften opprettholdes.

Foto: AdobeStock

Negotia og Virke har kommet til enighet om årets fordeling av lønnsgarantiordningen. Trinn 6 i minstelønnstabellen heves med 3,10 kroner per time. 

Godt forhold mellom tillitsvalgte ved Glamox i Molde. Fra venstre: Torsten Horn (Tekna), Christian Pascal (NITO) og Henny Eidem (Negotia). Foto: Rolf Røsberg

Ved bedriften Glamox i Molde har tre fagforeninger funnet sammen i det lokale arbeidet. – Vi står sterkere når vi snakker med hverandre om saker som angår alle, sier Negotia-tillitsvalgt Henny Eidem.

Trond Vegard Sæle, 2. nestleder i Negotia. Foto: Terje Bergersen

I dag holdt 2. nestleder i Negotia Trond Vegard Sæle innlegg på styresamling for forbundene i YS, om hvordan fagbevegelsen kan gjøre seg attraktive for fremtidens arbeidstakere. I sitt innlegg snakket han om hvor viktig det er å forstå hvem unge arbeidstakere er, og hva de bryr seg om, før vi snakker om å rekruttere dem. 

Illustrasjon: AdobeStock

Negotia inviterer til webinar om jobbsøking onsdag 17. mars. Her blir det gode tips å hente uansett hvor du står i prosessen.

Foto: LO/Trond Isaksen

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen døde tirsdag, bare 53 år gammel. Det melder nettstedet Fri Fagbevegelse.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.

Powered by eZ Platform - Informasjonskapsler