Hopp til hovedinnholdet

Nyheter

Webinaret om permitteringer som ble holdt for tillitsvalgte torsdag 26. mars, kan nå ses på Min side.

- Nå ser vi at veldig mange nærmer seg slutten av perioden med full lønn. Da går de kraftig ned i inntekt. I denne samfunnsdugnaden må vi være like rause med permitterte arbeidsfolk som med bedriftene, sier YS' første nestleder Hans-Erik Skjæggerud. Foto: YS/Scanpix

- Krisepakken er god for bedriftene, men det virker som om regjeringen har glemt de permitterte. YS vil forlenge perioden de permitterte får full lønn, sier første nestleder Hans-Erik Skjæggerud.

Illustrasjonsfoto: Nina Harbo

- Nå må bedriftene og utdanningsinstitusjonene snu seg rundt og tilby kompetansehevende tiltak, slik at ansatte kan stå bedre rustet når vi skal få samfunnet opp og stå igjen etter koronapandemien, sier Negotia-leder Monica A. Paulsen.

Illustrasjonsfoto: Terje Bergersen

Vanligvis får ikke permitterte dagpenger i jul- og påskehøytiden. Men det er nå besluttet å oppheve særregler slik at dagpenger også gis i påsken.

- Dere som er medlemmer i Negotia skal vite at vi i forbundsledelsen og i administrasjonen står på for dere. Hele apparatet vårt jobber på høygir for at dere skal få den informasjonen og den hjelpen dere trenger, sier forbundsleder Monica A. Paulsen i en videohilsen.

- Med innreiseforbud settes landbruksnæringen, dens ansatte og hele landet i en mildt sagt vanskelig situasjon. Bruk av studenter og annen omfordeling av arbeidskraft som erstatning for sesongarbeiderne er høyaktuelt nå, sier Monica A. Paulsen. Foto: YS/Scanpix

Faren for stor mangel på sesongarbeidere i landbruket kan true tusenvis av arbeidsplasser i næringen. - Nå haster det med tilrettelegging slik at både matproduksjon og jobber sikres, sier Negotia-leder Monica A. Paulsen

- Det er nå viktig for oss at Kongsberg Maritime forstår at vi er inne i en krise som tilsier en annerledes holdning til inntjeningskrav og drift. Vi setter vår lit til at næringsministeren er enig i dette og forvalter det statlige eierskapet klokt, sier Negotias 1. nestleder Eirik Bornø. Foto: Terje Bergersen

Sammen med andre fagorganisasjoner i Kongsberg Maritime har Negotia tidligere kjempet hardt for å redde den store maritime bedriften på Vestlandet. Nå kjempes det igjen.

Illustrasjonsfoto: Terje Bergersen

Når man blir permittert risikerer man samtidig å bli utmeldt av tjenestepensjonsordningen på arbeidsplassen. YS ber regjeringen rydde opp i dette. Og vi ber tillitsvalgte sjekke rettighetene i sine bedrifter.

- Det er en klar forventning fra oss som organiserer arbeidstakere i det private næringsliv, organisasjoner og i frivillig sektor, at partsamarbeidet benyttes sentralt og lokalt for å løse de utfordringene vi står overfor, sier Monica A. Paulsen. Foto: Terje Bergersen

Regjeringen la onsdag fram forslag til en midlertidig koronalov som gir den hjemmel til å handle raskt i forbindelse med koronakrisen.

Negotias forbundsleder Monica A. Paulsen oppfordrer aksjonærer i andre selskaper til å avstå fra utbytte slik Kværner nå legger opp til. Foto: YS/Scanpix

Kværner ASAs styre har sendt ut en anmodning til aksjonærene om å droppe det planlagte utbyttet på 0,5 kroner per aksje. Utbetalingen ville tilsvart 134,5 millioner kroner. – Et klokt solidarisk grep, sier Negotia-leder Monica A. Paulsen

Leder for Negotia Ung, Trond Vegard Sæle. Foto: Terje Bergersen

Mange studenter er helt avhengig av ekstrainntekt for å få den økonomiske hverdagen til å gå rundt. – Hva gjør regjeringen når disse nå mister ekstrainntekten sin, spør Negotia Ung-leder Trond Vegard Sæle.

YS-leder Erik Kollerud. Foto: Liv Hilde Hansen

En rekke virksomheter har store økonomiske problemer på grunn av koronakrisen. Nå krever YS at bedrifter som mottar offentlig hjelp eller permitterer ansatte ikke tar ut utbytte.

- Det er nå viktig for oss at Kongsberg Maritime forstår at vi er inne i en krise som tilsier en annerledes holdning til inntjeningskrav og drift. Vi setter vår lit til at næringsministeren er enig i dette og forvalter det statlige eierskapet klokt, sier Negotias 1. nestleder Eirik Bornø. Foto: Terje Bergersen

Sammen med andre fagorganisasjoner i Kongsberg Maritime har Negotia tidligere kjempet hardt for å redde den store maritime bedriften på Vestlandet. Nå kjempes det igjen.

Negotia-leder Monica A. Paulsen. Foto: YS/Scanpix

Stortingsflertallet er mandag enige om en utvidet krisepakke for å begrense de økonomiske skadevirkningene av koronaviruset. – Dette er gode tiltak som vi har etterlyst, sier Negotia-leder Monica A. Paulsen.

YS foreslår blant annet å samordne ytelser for permittering, sykelønn og omsorgspenger for å avhjelpe den akutte situasjonen vi befinner oss i. Det fremkommer i brevet som gikk fra YS-leder Erik Kollerud til statsministeren søndag kveld. 

Forbundslederen om krisetiltak:

- Partssamarbeidet må benyttes - både nasjonalt og lokalt - sier forbundsleder Monica A. Paulsen, og oppfordrer tillitsvalgte og medlemmer til å gi oss tilbakemeldinger om hvordan situasjonen er rundt om i virksomhetene. 

Siste nytt: Lønnsforhandlingene utsettes til høsten

Regjeringen la fredag fram en tiltakspakke for å dempe de økonomiske virkningene av koronaviruset. Blant annet reduseres antall dager med lønnsplikt for arbeidsgivere ved permittering fra 15 til 2 dager. 

Negotia-leder Monica A. Paulsen. Foto: YS/Scanpix

YS og Negotia forventer at regjeringen tar nødvendige grep for å redusere skadevirkningene for norsk næringsliv som følge av Koronaviruset.

Illustrasjonsfoto: AdobeStock

Ledelsen (arbeidsutvalget) i Negotia har besluttet at alle kurs og arrangementer i regi av forbundet sentralt og lokalt i utgangspunktet utsettes.

Illustrasjonsfoto: AdobeStock

Negotia og Virke har kommet til enighet om årets fordeling av lønnsgarantiordningen. Trinn 6 i minstelønnstabellen heves med 5,74 kroner per time. Det vil si en pen lønnsoppgang før årets oppgjør.

Developed by Aplia and ECIT Capstone - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.