Hopp til hovedinnholdet

Nyheter

Midt i alt det negative kom gladmeldingen om at Fjordland trekker permitteringsvarselet. - En veldig hyggelig beskjed å få nå rett før påske, sier tillitsvalgt Kåre Svensen.

- Det kommer stadig opp nye spørsmål knyttet til den unntakssituasjonen vi befinner oss i, og yrkesskadedekning ved hjemmekontor er et av dem. YS er på saken, sier Monica A. Paulsen. Foto: Terje Bergersen

Tusenvis av kontorarbeidsplasser er i disse tider flyttet fra fast kontorsted til hjemmekontor. - Vi jobber nå i YS med problematikken rundt forsikringsdekning i denne situasjonen, sier Negotia-leder Monica A. Paulsen.

Når båtene til Color Line kan kaste anker og legge ut på sjøen med passasjerer igjen, er uvisst. - Vi håper vel som alle andre at Erna skal friskmelde oss snart, men det må jo komme når myndighetene vurderer det som forsvarlig, sier hovedtillitsvalgt Line Hem. Pressefoto: Color Line

Color Line er blant virksomhetene som er hardt rammet av koronasituasjonen. Tillitsvalgt Line Hem sier at både ansatte og ledelsen i selskapet frykter for konsekvensene hvis nedstengningen blir langvarig.

Negotia inviterer tillitsvalgte til nytt webinar om permitteringer – torsdag 2. april klokken 12.30-13.30. Vi ber om at du registrerer deg som deltaker.

Den laveste nominelle renten til YS-medlemmene ligger nå på 1,69 prosent. YS' bankpartner Nordea Direct har på kort tid kuttet renten i to omganger.

Illustrasjonsfoto: Terje Bergersen

Som gjort kjent i midten av mars besluttet partene i frontfagsoppgjøret – i samråd med Riksmekleren – å utsette oppgjøret til høsten på grunn av koronakrisen. Nå er nye datoer for mange av forhandlingene berammet.

- Arbeidstakere skal ikke bli skadelidende ved å risikere å bli meldt ut av pensjonsordningen og bli sittende med et pensjonskapitalbevis eller en fripolise, i tillegg til den vanskelige situasjonen de kommer i ved å bli permittert fra jobben, sier Eirik Bornø, 1. nestleder i Negotia og leder for YS Privat. Foto: Terje Bergersen

I et brev til Finansdepartementet ber YS om at ansattes rettigheter i tjenestepensjonsordninger sikres ved permitteringer som følge av koronasituasjonen.

Webinaret om permitteringer som ble holdt for tillitsvalgte torsdag 26. mars, kan nå ses på Min side.

- Nå ser vi at veldig mange nærmer seg slutten av perioden med full lønn. Da går de kraftig ned i inntekt. I denne samfunnsdugnaden må vi være like rause med permitterte arbeidsfolk som med bedriftene, sier YS' første nestleder Hans-Erik Skjæggerud. Foto: YS/Scanpix

- Krisepakken er god for bedriftene, men det virker som om regjeringen har glemt de permitterte. YS vil forlenge perioden de permitterte får full lønn fram til sommeren eller så lenge krisen varer, sier første nestleder Hans-Erik Skjæggerud til VG.

Illustrasjonsfoto: Nina Harbo

- Nå må bedriftene og utdanningsinstitusjonene snu seg rundt og tilby kompetansehevende tiltak, slik at ansatte kan stå bedre rustet når vi skal få samfunnet opp og stå igjen etter koronapandemien, sier Negotia-leder Monica A. Paulsen.

Illustrasjonsfoto: Terje Bergersen

Vanligvis får ikke permitterte dagpenger i jul- og påskehøytiden. Men det er nå besluttet å oppheve særregler slik at dagpenger også gis i påsken.

- Dere som er medlemmer i Negotia skal vite at vi i forbundsledelsen og i administrasjonen står på for dere. Hele apparatet vårt jobber på høygir for at dere skal få den informasjonen og den hjelpen dere trenger, sier forbundsleder Monica A. Paulsen i en videohilsen.

- Med innreiseforbud settes landbruksnæringen, dens ansatte og hele landet i en mildt sagt vanskelig situasjon. Bruk av studenter og annen omfordeling av arbeidskraft som erstatning for sesongarbeiderne er høyaktuelt nå, sier Monica A. Paulsen. Foto: YS/Scanpix

Faren for stor mangel på sesongarbeidere i landbruket kan true tusenvis av arbeidsplasser i næringen. - Nå haster det med tilrettelegging slik at både matproduksjon og jobber sikres, sier Negotia-leder Monica A. Paulsen

- Det er nå viktig for oss at Kongsberg Maritime forstår at vi er inne i en krise som tilsier en annerledes holdning til inntjeningskrav og drift. Vi setter vår lit til at næringsministeren er enig i dette og forvalter det statlige eierskapet klokt, sier Negotias 1. nestleder Eirik Bornø. Foto: Terje Bergersen

Sammen med andre fagorganisasjoner i Kongsberg Maritime har Negotia tidligere kjempet hardt for å redde den store maritime bedriften på Vestlandet. Nå kjempes det igjen.

Illustrasjonsfoto: Terje Bergersen

Når man blir permittert risikerer man samtidig å bli utmeldt av tjenestepensjonsordningen på arbeidsplassen. YS ber regjeringen rydde opp i dette. Og vi ber tillitsvalgte sjekke rettighetene i sine bedrifter.

- Det er en klar forventning fra oss som organiserer arbeidstakere i det private næringsliv, organisasjoner og i frivillig sektor, at partsamarbeidet benyttes sentralt og lokalt for å løse de utfordringene vi står overfor, sier Monica A. Paulsen. Foto: Terje Bergersen

Regjeringen la onsdag fram forslag til en midlertidig koronalov som gir den hjemmel til å handle raskt i forbindelse med koronakrisen.

Negotias forbundsleder Monica A. Paulsen oppfordrer aksjonærer i andre selskaper til å avstå fra utbytte slik Kværner nå legger opp til. Foto: YS/Scanpix

Kværner ASAs styre har sendt ut en anmodning til aksjonærene om å droppe det planlagte utbyttet på 0,5 kroner per aksje. Utbetalingen ville tilsvart 134,5 millioner kroner. – Et klokt solidarisk grep, sier Negotia-leder Monica A. Paulsen

Leder for Negotia Ung, Trond Vegard Sæle. Foto: Terje Bergersen

Mange studenter er helt avhengig av ekstrainntekt for å få den økonomiske hverdagen til å gå rundt. – Hva gjør regjeringen når disse nå mister ekstrainntekten sin, spør Negotia Ung-leder Trond Vegard Sæle.

YS-leder Erik Kollerud. Foto: Liv Hilde Hansen

En rekke virksomheter har store økonomiske problemer på grunn av koronakrisen. Nå krever YS at bedrifter som mottar offentlig hjelp eller permitterer ansatte ikke tar ut utbytte.

- Det er nå viktig for oss at Kongsberg Maritime forstår at vi er inne i en krise som tilsier en annerledes holdning til inntjeningskrav og drift. Vi setter vår lit til at næringsministeren er enig i dette og forvalter det statlige eierskapet klokt, sier Negotias 1. nestleder Eirik Bornø. Foto: Terje Bergersen

Sammen med andre fagorganisasjoner i Kongsberg Maritime har Negotia tidligere kjempet hardt for å redde den store maritime bedriften på Vestlandet. Nå kjempes det igjen.

Developed by Aplia and ECIT Capstone - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.