Info og tips til deg som er tillitsvalgt

Som tillitsvalgt eller klubbleder er du en viktig ressurs for Negotia. Du har allerede skjønt at fagforening er lurt, og jobben du legger ned vil gjøre at flere skjønner dette i framtiden.

Vi er opptatt av at fakta og hjelpemidler som du trenger i utøvelsen av tillitsvervet, skal være enkelt tilgjengelig for deg. På denne siden har vi derfor samlet aktuelt stoff til nytte og inspirasjon i arbeidshverdagen din. 

Husk at du også alltid kan kontakte oss i Negotias administrasjon når det er noe du trenger hjelp til.

Som arbeidsplassens representant for de organiserte ansatte har du rett til forhandlinger og medbestemmelse. Du får innsyn bedriftsmessige forhold og kan påvirke beslutningene.

Som tillitsvalgt har du en lederrolle i klubben, og sånn sett et viktig ansvar for hva dere som organisert gruppe oppnår på arbeidsplassen. Du er i front og bidrar til gode løsninger til felles beste på bedriften.

En av oppgavene for tillitsvalgte er å jobbe aktivt for å rekruttere nye medlemmer. Medlemstallet har betydning for klubbens gjennomslagskraft.

Aktiviteten i klubben hadde ligget brakk en stund. Så var det noen som tok tak. Medlemstallet begynte å stige, og etter kort tid hadde det doblet seg fra førti til åtti. Vibeke Engelsen og kubbkollegene i Waterlogic er i godt driv for tiden.

I mange år har Negotia kanalisert økonomisk støtte til aktivitet i lokalleddene, gjennom den såkalte 3-prosenten. Målt etter søkermengden er ordningen mer populær enn noen gang.

Negotia i Transcom ble feiret som årets klubb på landsmøtet, for gode veksttall i 2022. – Veldig stas å stikke av med den prisen, sier tillitsvalgt Tommy Bekkevold.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker