Klubber

Bedriftsklubbene er i sentrum for Negotias aktiviteter og prioriteringer.  

Godt arbeid lokalt gir organisasjonen styrke

En klubb er en gruppe medlemmer på en bedrift. Etableringen av klubb med de rettighetene det gir, er i stor grad knyttet til tariffavtalene. Det er disse som gir organiserte arbeidstakere flere rettigheter enn uorganiserte.

Det er vanlig å danne klubb når medlemstallet er tre eller flere. Klubbens medlemmer velger tillitsvalgte og eventuelt et styre. Godt arbeid lokalt er helt avgjørende for organisasjonens styrke. Derfor bruker Negotia store ressurser på skolering av de tillitsvalgte. Dette kan du lese mer om under fanen kurs og kompetanse.

Negotias klubber varierer svært i størrelse – fra en knapp håndfull og opp til flere hundre medlemmer. Her er lenker til sider og dokumenter som forteller mer om arbeidet i klubbene:

Startpakke – kom i gang med klubbarbeidet

Nye medlemsgrupper i Negotia får som hovedregel tilbud om en startpakke. Da møter dere en rådgiver og går igjennom den basiskunnskapen som trengs for å komme i gang med klubbdriften. De lokale forholdene som er viktig for dere settes i fokus. I første omgang bør dere velge tillitsvalgte og legge en plan for arbeidet som organisert ansattgruppe.

Startpakken for nye klubber holdes vanligvis på bedriften hos dere, men kan også legges til et møtelokale i nærheten.

Vi tilbyr også re-startpakke til etablerte klubber som ønsker en oppfrisking. Ønsker dere mer informasjon om dette tilbudet, er det bare å ta kontakt på epost: kurs@negotia.no

Økonomisk støtte til lokale aktiviteter

Klubbene i Negotia har i utgangspunktet ingen egen økonomi. For støtte til faglige og sosiale aktiviteter kan det søkes om midler fra den lokale avdelingen klubben tilhører, og fra den sentrale ordningen med 3-prosentmidler.

Opprette egen bankkonto for klubben

Hvis dere ønsker å opprette egen bankkonto for klubben, er det nødvendig med registrering i Brønnøysund-registrene. Les mer om hvordan dette gjøres her.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker