Løsning i konflikten! Negotia-leder Monica A. Paulsen (foran til høyre) og YS-nestleder Lizzie Ruud Thorkildsen med Negotia-medlemmer ved Felleskjøpet på Kløfta. Foto: Kathrine Fosnes Olsen

Streiken er over

YS og NHO har nå kommet til enighet. Storstreiken er dermed avsluttet.  - Jeg vil rette en stor takk til alle som har stått på for et historisk godt resultat, sier Negotia-leder Monica A. Paulsen.

Torsdag kveld kom meldingen om at det er oppnådd enighet i konflikten mellom YS og NHO. Streiken avsluttes og alle møter på jobb som normalt fra fredag 21. april. 

- Negotia og våre medlemmer i Felleskjøpet Agri tok kampen for at de ansatte skal få sin del av kaka, og en reell vekst i lønna. Nå har vi oppnådd et historisk resultat. Det har aldri blitt gitt et større sentralt tillegg, sier Paulsen. 

Resultatet ble som følger:  

  • Alle medlemmer omfattet av oppgjøret får et sentralt generelt tillegg på 7,50 kroner per time, det vil si 14.625 kroner per år. 
  • For medlemmene på Handelsoverenskomsten er garantilønnssatsene justert. Trinn 6 får en økning på 11,50 kroner i timen. Trinn 1-5 økes med 7,50 kroner i timen. Fagbrevtillegget økes med 3 kroner i timen.
  • Lavlønte har fått ytterligere 3 kroner per time, det vil si 5850 pr år. (Gjelder ingen av Negotias tariffavtaler innen NHO-området). 
  • Tilleggene gis med virkning fra 21. april i år. 

I tillegg skal de lokale lønnsforhandlingene gjennomføres som normalt.  

Tiden vi er inne i er vanskelig for mange av medlemmene. I fjor ble prisstigningen enda høyere enn antatt og mange av Negotias medlemmer har hatt levekostnader som har økt mer enn lønnsveksten flere år på rad. Negotias mål i mellomoppgjøret har vært å sikre at arbeidstakerne får sin del av verdiskapningen.  

- Jeg er stolt av hvordan Negotias medlemmer har støttet opp om streiken i solidaritet med norske arbeidstakere. Jeg vil særlig rette en stor takk til våre medlemmer i Felleskjøpet Agri for den innsatsen de har lagt ned over de siste fire dagene. Det er tøft å stå streikevakt, men de har stilt opp med godt humør, sier Paulsen. 

Negotias største tariffavtaler med NHO, Funksjonæravtalen og Selgeravtalen, er ikke en del av mellomoppgjøret.  

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker