- Det er både i YS og Finansforbundets interesse at vi holder sammen og viser styrke gjennom samspill, sier YS-leder Hans-Erik Skjæggerud. Foto: Sverre Jarild

YS med løsning for å beholde Finansforbundet

Finansforbundet har innkalt til ekstraordinært landsmøte 19. desember for å vurdere sitt medlemskap i YS, og oppgir at årsaken er partsforholdet til Finans Norge. Tirsdag la YS fram en løsning som sikrer Finansforbundet full råderett over sitt avtaleverk.

For noen uker siden ble det kjent at Finansforbundet vurderer medlemskapet i YS. Bakgrunnen var at Finans Norge, som er Finansforbundets motpart på arbeidsgiversiden, ble medlem av NHO i 2022. Finansforbundet har vist til at YS-medlemskapet ville gjøre det vanskelig å videreføre det direkte partsforholdet med arbeidsgiverorganisasjonen.

Hovedstyret i YS behandlet saken tirsdag 5. desember.

- Vi har nå kommet fram til en løsning som imøtekommer alle bekymringer hos Finansforbundet. Med denne avtalen er de helt fri i sitt avtaleforhold med Finans Norge, sier YS-leder Hans-Erik Skjæggerud.  

YS organiserer i dag rundt 240.000 arbeidstakere fordelt på 11 forbund, deriblant Negotia. Skjæggerud framhever betydningen av den samlete styrken hovedorganisasjonen utgjør.

- Det er både i YS og Finansforbundets interesse at vi holder sammen og viser styrke gjennom samspill. Som YS-medlem vil Finansforbundet fortsatt være representert i alle de viktigste organene i både norsk og internasjonalt arbeidsliv. De vil beholde styrken ved å ha 240.000 kollegaer i ryggen, påpeker Hans Erik Skjæggerud.

Finansforbundet har rundt 34 000 medlemmer.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker