Riksmekler Mats Wilhelm Ruland har ansvaret for meklingen i frontfaget, hvor fristen for enighet er satt til klokken 24.00 torsdag 20. august. Arkivfoto: Terje Bergersen

Konsekvenser av eventuell streik i frontfaget

Årets frontfagsoppgjør er til mekling og fristen for enighet er natt til fredag 21. august. Blir det streik kan det få konsekvenser også for mange av Negotias medlemmer.

Frontfaget er betegnelsen på den konkurranseutsatte industrien, og det er alltid denne gruppen som er først ute i lønns- og tarifforhandlingene. Partene er YS-forbundet Parat og Fellesforbundet i LO på den ene siden, og den NHO-tilsluttete bransjeforeningen Norsk Industri på den andre.

Partene i frontfaget møttes til forhandlinger 3. august, og bruddet kom allerede samme dag. Den tvungne meklingen startet mandag 17. august, og fristen for enighet er klokken 24.00 torsdag 20. august. En eventuell streik vil starte fra arbeidstidens begynnelse fredag 21. august.

Blir det streik, vil mange av Negotias medlemmer kunne bli indirekte berørt i form av permittering. Mange har også allerede mottatt betinget permitteringsvarsel. Forhold knyttet til denne situasjonen er beskrevet i dette dokumentet:
Når andre grupper streiker - konsekvenser for Negotias medlemmer

Tillitsvalgte bes kontakte arbeidslivsavdelingen i Negotia ved spørsmål. 

 

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker