Illustrasjonsfoto: AdobeStock

Gratis nettkurs om kunstig intelligens (KI)

Lurer du på hvordan kunstig intelligens (KI) kan påvirke hverdagen og jobben din? Nå er det internasjonalt anerkjente nettkurset Elements of AI tilgjengelig på norsk.

AI står for artificial intelligence og er den engelske betegnelsen på kunstig intelligens (KI).

Elements of AI er et gratis nettkurs laget av Reaktor, Helsingfors Universitet og Feed. Kurset er rettet mot alle som vil vite mer om hva kunstig intelligens er, hvordan KI utvikles og hva som kan (og ikke kan) gjøres med KI.

Gjennomfør i ditt eget tempo

Dette er et omfattende kurs som kombinerer teori med praktiske oppgaver. Å fullføre alle kapitlene er beregnet til 25-30 timer. Men det ligger der altså fiks ferdig, tilgjengelig når som helst, og man kan gjennomføre i det tempoet man selv velger.

Kurset finner du her: Elements of AI

På kort tid har «Elements of AI» blitt et internasjonalt fenomen, med mer enn 350 000 registrerte studenter. Det er kåret til beste online-kurs innen informatikk, og har fått stor oppmerksomhet i internasjonale medier. Tilretteleggingen til norsk er gjort av NTNU.

Det store KI-løftet

- Elements of AI på norsk har offisiell lanseringsdato onsdag 28. april. Negotia er med på å støtte denne nasjonale dugnaden, eller KI-løftet som det også kalles. Vi oppfordrer alle medlemmer til å benytte seg av dette gratis skoleringstilbudet for å øke sin kompetanse om kunstig intelligens, sier forbundsleder Monica A. Paulsen.

Negotia har hatt temaet digitalisering og kunstig intelligens på dagsordenen over tid. I 2019 tok forbundet initiativ til utvikling av en erklæring om bruk av kunstig intelligens, sammen med Telenor og en rekke toneangivende virksomheter i IKT-bransjen.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker