Norges Handikapforbunds Ungdom mottok likestillingsprisen på YS-konferansen tirsdag. Juryleder Hans-Erik Skjæggerud med Tamarin Varner og Gabriel Wilhelmsen Hoff. Foto: Vetle Daler

YS’ likestillingspris til Norges Handikapforbunds Ungdom

– Norges Handikapforbunds Ungdom skaper endringer i samfunnets holdninger og flytter politikken i riktig retning. Det sier Hans-Erik Skjæggerud, 1. nestleder i YS og juryleder for YS’ likestillingspris.

YS likestillingspris er blitt delt ut hvert år siden 1988, og i år falt juryens valg på Norges Handikapforbunds Ungdom (NHFU). Overrekkelsen skjedde på YS-konferansen tirsdag.

– NHFU har betydd og betyr mye i dagens likestillingsarbeid. Organisasjonen er synlig på mange arenaer i samfunnet og bruker et vidt spekter av virkemidler for å påvirke holdninger og fordommer, sier Hans-Erik Skjæggerud.

NHFU-Leder Tamarin Varner er glad for tildelingen.

– Vi er en minoritetsgruppe som ofte føler vi blir glemt i samfunnsdebatten. Det er få nyheter og saker, verken positive eller negative, om handikappede ungdommer. Folk vet ikke at det er en kamp som må kjempes, og antar at handikappede unge i det gode Norge har godt, og så har de egentlig ikke det når man ser nærmere på det, sier Varner.

Juryen peker på at NHFU har hatt mange viktige satsinger de senere årene, som synliggjøring av hatkriminalitet og hatefulle ytringer som særlig rammer unge funksjonshemmede med tilhørighet i flere minoriteter. De trekker også fram NHFUs mangfoldsarbeid for å sikre at de er en organisasjon også for funksjonshemmede med minoritetsbakgrunn og utfordring av tabuer og fordommer når det gjelder kjønn, seksualitet og identitet.

- Organisasjonen går foran i å synliggjøre systemene og strukturene som diskriminerer. De legger vekt på en kunnskapsbasert og verdiorientert aktivisme og får stort gjennomslag i dette arbeidet, ikke minst fordi de bruker humor og egne erfaringer for å utgjøre en forskjell, sier Skjæggerud om tildelingen.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker