Næringslivsleder Elisabeth Grieg ble tildelt YS’ likestillingspris 2015, for sin synliggjøring av manglende likestilling mellom kvinner og menn i arbeids- og næringslivet. Foto: Erik Norrud

Vil du foreslå en kandidat til YS’ likestillingspris?

Etter god tradisjon skal likestillingsprisen deles ut på YS-konferansen til høsten. Juryen ber om forslag til kandidater.

Biskop Rosemarie Köhn, skihopper Anette Sagen og skipsreder Elisabeth Grieg har én ting til felles. De er alle tidligere mottakere av YS’ likestillingspris.

Formålet med prisen er å stimulere til økt innsats i arbeidet for å fremme likestilling og like muligheter for alle. Med likestilling menes alle tiltak som virker til å rette opp skjevheter når det gjelder muligheter til samfunnsdeltakelse, utdanning, arbeid og faglig utvikling.

YS’ likestillingspris kan gis til enkeltpersoner, grupper, organisasjoner samt private eller offentlige virksomheter, og både innen- og utenlands.

Prismottaker må ha gjort en fortjenestefull innsats innenfor ett eller flere av disse områdene. Det forutsettes at prismottaker har en helhetlig tilnærming til likestilling.

Du kan sende forslag til kandidater på dette skjemaet

Les mer om likestillingsprisen på nettsiden til YS

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker