Negotia-leder Monica A. Paulsen. Foto: YS/Scanpix

Utvidet krisepakke: Permitterte får full lønn i 20 dager

Stortingsflertallet er mandag enige om en utvidet krisepakke for å begrense de økonomiske skadevirkningene av koronaviruset. – Dette er gode tiltak som vi har etterlyst, sier Negotia-leder Monica A. Paulsen.

Pakken innebærer blant annet at permitterte får full lønn (inntil 6G) i 20 dager. Videre får selvstendig næringsdrivende sykepenger, og antallet dager foreldre kan være hjemme med barn dobles fra 10 til 20.

- Vi er glade for at Stortinget har lyttet til oss og resten av fagbevegelsen. I dag gjøres helt nødvendige grep for å sikre at alle de som nå permitteres, de som må være hjemme med barna sine og alle andre arbeidstakere som rammes av krisen skal få en økonomisk trygghet. Dette er vi godt fornøyd med.

- Det er positivt at Stortinget nå har vedtatt at permitterte arbeidstakere skal få full lønn de første 20 dagene av permitteringen. Nå unngår vi at folk nærmest over natta mister over en tredjedel av inntekten. Samtidig forventer vi utvidelser dersom det blir behov. Dette er en viktig del av dugnaden, sier Negotia-leder Monica A. Paulsen.

Sammen med YS støtter Negotia også tiltaket som innebærer at selvstendig næringsdrivende og frilansere får en midlertidig inntektssikring fra NAV.

Paulsen er opptatt av at vi alle nå står sammen for å håndtere den krevende situasjonen best mulig.

- Jeg vil benytte anledningen til å sende en ekstra hilsen til alle våre søsterorganisasjoner og medlemmer i YS-fellesskapet. Til hver og en: - Ta vare på deg selv og vis omsorg for andre, så kommer vi oss godt igjennom dette også.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker