- Den nye regjeringen i Sør-Korea har her en god anledning til å vise at den mener alvor med de varslete reformene i landet, sier generalsekretær Philip Jennings i Uni Global Union. Arkivfoto: Terje Bergersen

UNI ber Sør-Korea løslate fengslet fagforeningsleder

Uni Global Unions medlemsorganisasjoner – deriblant Negotia – sender i disse dager brev til Sør-Koreas nye president, med oppfordring om å sette den fengslete fagforeningslederen Han Sang-gyun fri.

Han Sang-gyun er leder for Korean Confederation of Trade Unions. Han soner en tre år lang dom, som UNI mener han er idømt for sitt engasjement for arbeidstakeres rettigheter og lønnsvilkår.

UNI Global Unions generalsekretær Philip Jennings mener Sør-Koreas nye president nå har en god anledning til å vise at han mener alvor med de varslete reformene i landet.

- President Moon Jae-in har gjort det klart at han vil bygge et land basert på menneskerettigheter og arbeidstakeres rettigheter. Vi anmoder ham om å vise dette ved å løslate Han Sang-gyun, sier Jennings.

- Vi står solidarisk med vår fagforeningskollega Han Sang-gyun og UNI i denne saken, og signerte brevet til Sør-Koreas president 10. juli, sier Negotia-leder Arnfinn Korsmo.

Les mer om saken på UNIs nettside.

UNI Global Union organiserer 20 millioner arbeidstakere i 950 fagforbund verden over.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker