- Jeg gleder meg til å sette i gang med arbeidet for å få flere unge engasjert i fagforeningsarbeid over hele Europa, sier Trond Vegard Sæle. Negotia Ung-lederen er nyvalgt president i UNI Europas ungdomsorganisasjon. Foto: Terje Bergersen

Trond Vegard Sæle valgt til president i UNI Europa Youth

Negotia Ung-leder Trond Vegard Sæle er valgt til ny leder for UNI Europa Youth.

- Jeg er utrolig stolt og glad for denne muligheten. Jeg gleder meg til å sette i gang med arbeidet for å få flere unge engasjert i fagforeningsarbeid over hele Europa. En viktig nøkkel for å få til det er å samarbeide godt på tvers av landegrensene, sier den nyvalgte presidenten Trond Vegard Sæle.

Sæle har engasjert seg i UNIs arbeid en årrekke, de to siste som visepresident for UNI Europa Youth.

- Jeg gratulerer Trond Vegard så mye med presidentvervet i UNI Europas ungdomsorganisasjon. Det er virkelig stas at Negotia markerer seg på toppnivå i internasjonale fora. En av de store oppgavene til fagbevegelsen er å oppnå større gehør blant de unge. Da trenger vi folk som Trond Vegard til å gå foran og vise vei, sier Negotia-leder Monica A. Paulsen.

Valget skjedde på UNI Europa Youth sin konferanse i Zadar, Kroatia onsdag 30. oktober.

UNI Global Union Europa organiserer om lag 7 millioner arbeidstakere via medlemsforbund (deriblant Negotia) i de fleste europeiske land. På verdensbasis har UNI rundt 20 millioner medlemmer.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker