Fag og opplevelser. På Region Nords møte i Brønnøysund i fjor ble det tid til en frisk utflukt opp i Torghatten. Foto: Terje Bergersen

Tid for regionsmøter

April er tid for de årlige samlingene i Negotias sju regioner. Medbestemmelse, bedriftsdemokrati og maktforhold på arbeidsplassen, er temaer på programmet i år.

Av de sju Negotia-regionene er seks geografisk inndelt: Oslo, Sør, Øst, Vest, Midt og Nord. Den siste har betegnelsen Landsomfattende- og konsernavdelinger, med forkortelsen LKA. Regionsmøtene er en viktig møteplass i forbundet, og samler totalt rundt 250 deltakere. De som deltar er tillitsvalgte fra medlemsklubber og avdelinger i nedslagsfeltene til de forskjellige regionene, valgt på avdelingenes årsmøter.

I tillegg til de faglige temaene som tas opp til diskusjon, er møtene høringsinstans for aktuelle saker forbundsstyret og administrasjonen jobber med. En slik sak er i år rapporten fra utvalgsarbeidet om landsmøtesyklus – dvs. spørsmålet om hvor ofte det skal holdes landsmøte. Regionene velger også delegater til landsmøtet.

Regionene Vest og LKA holdt sine møter sist helg. Den kommende helgen 13.-15. april er det Nord, Midt og Sør sin tur, og neste der igjen Øst og Oslo.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker