Toppmøte hos Negotia. Fra venstre: Negotia-nestleder Monica Paulsen, Telenor-tillitsvalgte Roger Rønning og Hege Karita Ottesen, Negotia-leder Arnfinn Korsmo og leder for Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité Martin Kolberg. Foto: Terje Bergersen

Telenor-tillitsvalgte møtte Martin Kolberg

Negotias tillitsvalgte i Telenor hadde denne uken møte med lederen av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, Martin Kolberg.

Bakgrunnen for møtet var den mye omtalte Vimpelcom-saken som Kolberg og komiteen har fulgt opp tett det siste året.

- Korrupsjonsmistanken som har hvilt over saken har vært en belastning for de ansatte i Telenor. Mange av kollegaene våre har måttet tåle mye kjeft og utskjelling, blant annet de som jobber på kundesenteret. Vi synes det var viktig å formidle dette til Kolberg, sier konserntillitsvalgt Roger Rønning.

Rønning viser til rapporten fra revisjons- og advokatfirmaet Deloitte, som ble lagt fram i slutten av april. Der får Telenor kritikk for blant annet håndtering av bekymringsmeldinger om korrupsjon i Vimpelcom, men det er ikke funnet at Telenor-ansatte har vært delaktige i korrupsjon eller andre lovbrudd.

- Vi jobber i et selskap med svært strenge etiske regler, og nulltoleranse for korrupsjon. Vi har ikke kjent oss igjen i hvordan Telenor er framstilt i denne saken. Derfor var det ekstra godt at revisjonsrapporten fjerner mistanken om delaktighet i korrupsjon, sier Rønning.

Forbundsleder Arnfinn Korsmo, som også deltok på møtet med Martin Kolberg, er fornøyd med at det går an å ha direkte dialog med framtredende stortingspolitikere på denne måten.

- Martin Kolberg uttrykte stor forståelse for den belastningen Telenor-ansatte har opplevd som følge av den store oppmerksomheten saken har hatt. Samtidig var han tydelig på sitt og kontrollkomiteens ansvar for å følge opp en sak som denne i et selskap med statlig eierskap.

- Dette møtet hadde ikke som mål å konkludere på noen måte. Dialogen og formidlingen fra begge sider er likevel viktig. Kolberg stilte villig opp, og det er flott at det er mulig å få til slike møter med våre folkevalgte, sier Arnfinn Korsmo.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.

Powered by eZ Platform - Informasjonskapsler