Samhold og god stemning blant streikevaktene utenfor Felleskjøpets hovedkontor i Lillestrøm. Foran fra venstre: Elisabeth Helmen, Gard Henriksen (hovedtillitsvalgt) og Ragne Holøyen. Foto: Terje Bergersen

Streikevakter på plass ved 37 arbeidssteder i Felleskjøpet

352 Negotia-medlemmer ved Felleskjøpet Agri gikk ut i streik tirsdag. De streiker for å beholde avtalte tariffrettigheter.

Tekst og foto: Terje Bergersen

Medlemmene er fordelt på 37 arbeidssteder spredt over store deler av Østlandet, Midt-Norge og Nordland. De møtte opp til streikevakt ved arbeidstidens begynnelse i dag.

Ved hovedkontoret i Lillestrøm er 45 medlemmer innen blant annet IT, regnskap, kundetjenester og salg ute i streik.

- Det er klart at denne streiken rammer bedriften massivt. Jeg har vel egentlig vært anti-streik tidligere, men dette er verdt å kjempe for, sier kontaktperson Elisabeth Helmen.

Hun forteller at kollegaer ble svært overrasket da de ble klar over at viktige rettigheter sto i fare i forbindelse med Felleskjøpet Agris bytte av arbeidsgiverorganisasjon fra Spekter til NHO.

- Nå er det det full støtte blant medlemmene om denne streiken, fordi det står om så vesentlige rettigheter og arbeidsvilkår for oss ansatte, sier Helmen.

Ved avdelingen på Kløfta i Akershus, hvor det både er butikkutsalg og hovedlager, kan Bjørn Larshus og Vivian Kaya melde om solid streikevilje. De representerer nærmere 40 medlemmer i funksjoner som butikkselgere, maskinselgere, lager, mekanikere, transportplanleggere og innkjøpere.

- Vi har ikke hørt en eneste negativ ytring fra noen av medlemmene om dette, og andre kollegaer skjønner at vi tar kampen for dem, sier de to.

 

Fra Felleskjøpets butikk på Kløfta i Akershus. I forgrunnen, fra venstre: Bjørn Larshus, Vivian Kaya, Eirik Bornø (nestleder i Negotia), Vidar Tande og Linda Aulie. Foto: Terje Bergersen

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker