God oppslutning på Negotias konferanse for tillitsvalgte, som i år holdes på Olavsgaard Hotel i Skedsmo utenfor Oslo. Foto: Terje Bergersen

Stor konferanse med variert innhold

Oppslutningen om tillitsvalgtkonferansen har vært upåklagelig de seneste årene. Den gode tradisjonen ble slett ikke gjort til skamme i år heller.

125 påmeldte var status da fristen gikk ut, og det betyr solid oppslutning godt på høyde med de foregående årene. De to dagene 22. og 23. september har en fullspekket agenda med aktuelle saker om arbeidslivet.

Janicke Sofie Aasgrav og Daniel Nedrelid

De deltakende er en blanding av nye fjes og mange som har besøkt konferansen flere år på rad. Vi tok en prat med to av dem som hadde tatt turen til Olavsgaard Hotel utenfor Oslo, der arrangementet finner sted.

- Gir inspirasjon

Daniel Nedrelid har vært tillitsvalgt i ferjeselskapet Fjord 1 i 26 år, og er fortsatt stadig å se på forbundets arrangementer.

 

Janicke Sofie Aasgrav og Daniel Nedrelid

- Det gir meg god inspirasjon å delta her. Både det å treffe andre tillitsvalgte og innsikten de faglige temaene gir, er verdifullt. Jeg har vel vært på de fleste tillitsvalgtkonferansene og kommer helt sikkert igjen, sier Nedrelid.

Fra Negotia i Telenor kommer Janicke Sofie Aasgrav, som også er representant for Negotia Ung i region LKA.

- Her får jeg fylt opp energikoppen. For oss i Negotia Ung er dette det viktigste som skjer i løpet av året, vil jeg si, i tillegg til Arendalsuka.

Med fire års medlemskap bak seg er Aasgrav langt fra å matche Nedrelids ansiennitet, men engasjementet er på plass. 

- Jeg synes det vi gjør i Negotia er både viktig og moro. For meg er det selvsagt å være med. Og i tillegg til det faglige blir man kjent med så mange spennende mennesker, sier Janicke Sofie Aasgrav.

Innlegg og diskusjon om Grønne arbeidsplasser, Geo-politikkens konsekvenser for norsk arbeidsliv, framtidens kompetansebehov og Negotias politiske plattform, fyller programmet første dag.

Grønt i fokus

Aller først ute med innlegg var Marius Holm, daglig leder i miljøstiftelsen Zero. Hans tema var grønne arbeidsplasser og det grønne skiftet, som det snakkes mye om for tiden.

- Hovedsaken når det gjelder det grønne skiftet, er at dagens forbruk av fossil energi må byttes ut med fornybare kilder. Og en ting det er vesentlig å peke på, er at det er like viktig å gjøre de eksiterende næringene mer grønne, som å skape nye næringer. Men vi må være villige til å omstille oss, understreker Holm.

 

Marius Holm i miljøstiftelsen Zero

Marius Holm i miljøstiftelsen Zero

Han mener at Norge skal være et foregangsland i utviklingen, og at det er mye bra som skjer.

- Det er mye gode takter i Norge. Vi ligger høyt oppe på verdensstatistikken over salg av elbil, og vi har satt i drift verdens første strømdrevne ferje. Norsk solcelleproduksjon er på vei opp igjen og det skjer mye bra med rensing og gjenvinning av utslipp fra industrien.

- Norge har dessuten en helt spesiell posisjon energimessig sett, på grunn av vannkraften. Dette gir oss unike muligheter, sier Marius Holm.

Andre dag av konferansen er satt av til tre parallelle fagsesjoner med temaene EWC-arbeid, medbestemmelse i arbeidslivet og arbeidstid.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker