UNI og generalsekretær Philip Jennings støtter de Teleperformance-ansatte i Den dominikanske republikk i kampen for å fagorganisere seg. Her fra UNIs verdenskongress i 2014. Foto: Terje Bergersen.

Står opp for ansattes rett til å organisere seg

Ansatte hos selskapet Teleperformance i Den dominikanske republikk nektes å organisere seg. Negotias internasjonale organisasjon UNI Global Union står opp for rettighetene deres.

UNI Global Union er en verdensomspennende sammenslutning av fagforbund, og jobber med slike saker kontinuerlig.

- Dette er en typisk sak på UNIs dagsorden. I mange deler av verden er fagorganisering blant arbeidstakere nærmes bannlyst. Vi ser at tillitsvalgte utsettes for trusler og får sparken når de står fram for de ansattes rettigheter, sier Negotias første nestleder Monica Paulsen.

Negotia har medlemsgruppe ved callsenterbedriften Teleperformance i Norge. Den aktuelle saken handler om selskapets ansatte i Den dominikanske republikk. De ønsker altså å organisere seg, men nektes av bedriften.

- Vår internasjonale organisasjon UNI gjennomførte nylig en Thunderclap-kampanje på sosiale medier til støtte for de ansatte som ikke får organisere seg. Kampanjen ble delt til bortimot 600.000 personer, og det er ganske imponerende. Thunderclap betyr tordenskrall, og det trenger vi i en sak som dette, sier Monica Paulsen.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker