- Unge arbeidstakere har ikke hatt tid til å opparbeide noen økonomisk buffer, og i tillegg er de ofte de første som permitteres, sier Trond Vegard Sæle, leder for Negotia Ung. Foto: Terje Bergersen

Søknadsskjema for lønnskompensasjon ennå ikke klart hos NAV

Det kan drøye for permitterte med å få de 18 dagene med full lønnskompensasjon fra staten, fordi NAV ikke har søknadsskjemaet klart. – Dette begynner å haste nå, sier Trond Vegard Sæle, leder i Negotia Ung.

- Forsinkelse i utbetaling av lønnskompensasjonen er problematisk særlig for unge arbeidstakere i etableringsfasen. De har ikke hatt tid til å opparbeide noen økonomisk buffer, i tillegg til at de ofte er de første som permitteres, sier Trond Vegard Sæle.

I mars vedtok Stortinget midlertidige endringer i regelverket for permitterte arbeidstakere, som innebærer full lønn (inntil 6 G) for de 20 første dagene. De to første dagene ytes av arbeidsgiver, mens de resterende 18 (dag 3 til 20) må den enkelte søke NAV om å få kompensert.

Arbeidsminister Torbjørn Røe Isaksen har tidligere oppfordret arbeidsgivere til å forskuttere lønnskompensasjonen. Det er varslet at et system for søknader skal komme på plass hos NAV tidlig i mai, men dette mangler altså fortsatt.

- Vi oppfordrer partene lokalt til å finne gode løsninger for dem som måtte rammes i overgangsfasen. Våre tillitsvalgte vil bistå der det er behov for det. Så får vi håpe at NAV får i gang ordningen raskt, sier Negotia-leder Monica A. Pausen.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker