- Unge arbeidstakere har ikke hatt tid til å opparbeide noen økonomisk buffer, og i tillegg er de ofte de første som permitteres, sier Trond Vegard Sæle, leder for Negotia Ung. Foto: Terje Bergersen

Søknadsskjema for lønnskompensasjon ennå ikke klart hos NAV

Det kan drøye for permitterte med å få de 18 dagene med full lønnskompensasjon fra staten, fordi NAV ikke har søknadsskjemaet klart. – Dette begynner å haste nå, sier Trond Vegard Sæle, leder i Negotia Ung.

- Forsinkelse i utbetaling av lønnskompensasjonen er problematisk særlig for unge arbeidstakere i etableringsfasen. De har ikke hatt tid til å opparbeide noen økonomisk buffer, i tillegg til at de ofte er de første som permitteres, sier Trond Vegard Sæle.

I mars vedtok Stortinget midlertidige endringer i regelverket for permitterte arbeidstakere, som innebærer full lønn (inntil 6 G) for de 20 første dagene. De to første dagene ytes av arbeidsgiver, mens de resterende 18 (dag 3 til 20) må den enkelte søke NAV om å få kompensert.

Arbeidsminister Torbjørn Røe Isaksen har tidligere oppfordret arbeidsgivere til å forskuttere lønnskompensasjonen. Det er varslet at et system for søknader skal komme på plass hos NAV tidlig i mai, men dette mangler altså fortsatt.

- Vi oppfordrer partene lokalt til å finne gode løsninger for dem som måtte rammes i overgangsfasen. Våre tillitsvalgte vil bistå der det er behov for det. Så får vi håpe at NAV får i gang ordningen raskt, sier Negotia-leder Monica A. Pausen.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.

Powered by eZ Platform - Informasjonskapsler