- Nå ser vi at veldig mange nærmer seg slutten av perioden med full lønn. Da går de kraftig ned i inntekt. I denne samfunnsdugnaden må vi være like rause med permitterte arbeidsfolk som med bedriftene, sier YS' første nestleder Hans-Erik Skjæggerud. Foto: YS/Scanpix

SISTE: YS krever full lønn fram til sommeren

- Krisepakken er god for bedriftene, men det virker som om regjeringen har glemt de permitterte. YS vil forlenge perioden de permitterte får full lønn fram til sommeren eller så lenge krisen varer, sier første nestleder Hans-Erik Skjæggerud til VG.

------------------------
SISTE - Oppslag i VG mandag 30. mars:
 YS krever 100 prosent lønn frem til sommeren
------------------------

Nyhetssak 27.03:

Regjeringen svarer langt på vei opp YS’ krav til tiltak for næringslivet for å sikre at arbeidsplassene fortsatt finnes når krisen er over. Samtidig går hundretusener av permitterte og arbeidsledige nå en vanskelig økonomisk tid i møte. 

YS krever at storsamfunnet er like rause med de permitterte som bedriftene.

- De endringene som ble gjort i dagpengereglene for permitterte var gode i den innledende fasen av krisen. Når vi nå ser at mange vil gå permittert lenge, må vi gjøre mer, sier Hans-Erik Skjæggerud, første nestleder i YS.

De nåværende reglene gir permitterte full lønn (inntil 6G) de første 20 dagene av permitteringen. Deretter mottar de 80 prosent av lønn opp til 300 000 kroner, og 62,4 prosent av lønnen opp til cirka 600 000 (6G). Regjeringen foreslår å videreføre dette. YS krever endringer.

- Nå ser vi at veldig mange nærmer seg slutten av perioden med full lønn. Da går de kraftig ned i inntekt. Det vil få store konsekvenser for den enkelte. I denne samfunnsdugnaden må vi være like rause med permitterte arbeidsfolk som med bedriftene, sier Skjæggerud.

YS vil forlenge den perioden permitterte får full lønn. Det vil sikre permitterte arbeidstakeres inntektsgrunnlag og bidra til å holde etterspørselen oppe. YS mener perioden som et første steg må forlenges til 29 dager, som tilsvarer den perioden permitterte fikk full lønn etter permitteringsvarsel før koronakrisen. (14 dagers varslingsfrist + 15 dagers arbedsgiverperiode).

- Vi må alle bidra i dugnaden, men det kan ikke være slik at permitterte arbeidstakere skal bære den største byrden, sier YS-nestlederen.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker