Når det er 30 kuldegrader og vinterstormen herjer – og huslyet er en trekkfull fangsthytte på 20 kvadrat … Overvintring i isødet på Svalbard krever sin kvinne! Foto: Hilde Fålun Strøm og Sunniva Sørby.

Se opptak av webinar: Med hjertet i isen

Forbundsstyremedlem Hilde Fålun Strøm og ekspedisjonsmakker Sunniva Sørby forteller om sin ni måneder lange overvintring i isødet på Svalbard. Om spektakulære opplevelser og erfaringer gjennom mørketid og isolasjon.

Se webinar holdt torsdag 7. mai

Ekspedisjonen forlot sivilisasjonen i september i fjor. Gjennom vinter og mørketid har de to holdt hus i den 20 kvadratmeter store fangsthytta Bamsebu. På webinaret forteller Hilde og Sunniva hva fullstendig isolasjon fra omverdenen i ni måneder under arktiske forhold gjør med kropp og sinn. Hva det gir av spektakulære opplevelser. Og hva som skal til for i det hele tatt å overleve.

Overvintringen har også har også hatt viktige oppdrag underveis, med omfattende klimaobservasjon for toneangivende forskningsinstitusjoner nasjonalt og internasjonalt. Å engasjere verden til dialog om klimaendringer og hva vi alle kan bidra med, har vært et viktig mål med prosjektet.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker