Hopp til hovedinnholdet

Når det er 30 kuldegrader og vinterstormen herjer – og huslyet er en trekkfull fangsthytte på 20 kvadrat … Overvintring i isødet på Svalbard krever sin kvinne! Foto: Hilde Fålun Strøm og Sunniva Sørby.

Se opptak av webinar: Med hjertet i isen

Forbundsstyremedlem Hilde Fålun Strøm og ekspedisjonsmakker Sunniva Sørby forteller om sin ni måneder lange overvintring i isødet på Svalbard. Om spektakulære opplevelser og erfaringer gjennom mørketid og isolasjon.

Se webinar holdt torsdag 7. mai

Ekspedisjonen forlot sivilisasjonen i september i fjor. Gjennom vinter og mørketid har de to holdt hus i den 20 kvadratmeter store fangsthytta Bamsebu. På webinaret forteller Hilde og Sunniva hva fullstendig isolasjon fra omverdenen i ni måneder under arktiske forhold gjør med kropp og sinn. Hva det gir av spektakulære opplevelser. Og hva som skal til for i det hele tatt å overleve.

Overvintringen har også har også hatt viktige oppdrag underveis, med omfattende klimaobservasjon for toneangivende forskningsinstitusjoner nasjonalt og internasjonalt. Å engasjere verden til dialog om klimaendringer og hva vi alle kan bidra med, har vært et viktig mål med prosjektet.

Developed by Aplia and ECIT Capstone - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.