Samarbeidprosjekt! Fra venstre: Jorunn Berland, YS-leder; Marte Gerhardsen, leder for Tankesmien Agenda og Vibeke Hammer Madsen, adm. direktør for Virke. Foto: Monica Paulsen.

Satte den sirkulære økonomien på dagsordenen

YS og Virke holdt tirsdag seminar om sirkulær økonomi sammen med Handelshøyskolen BI og Tankesmien Agenda. – En interessant og viktig dag for framtidens næringsliv, sier Negotias nestleder Monica Paulsen.

Sirkulær økonomi handler om å bevege seg bort fra mønsteret med «bruk og kast», redusere forbruket og øke ressursutnyttelsen. EU mener en sirkulær økonomi kan skape 600.000 nye arbeidsplasser i Europa.

190 personer møtte opp på seminaret midt i julestria. De deltakende var en blanding av tillitsvalgte, ansatte og ledere i mange forskjellige virksomheter. I tillegg fulgte mange seminaret direkte via streaming.

Bedre ressursutnyttelse i næringslivet

- Det er nok mange som ikke er så kjent med begrepet sirkulær økonomi. En av hensiktene var derfor å skape en felles forståelse av hva en omlegging til bedre ressursutnyttelse kan innebære i næringslivet. Og endringer på en arbeidsplass skjer best i et samarbeid mellom de ansatte og ledelsen, sier Negotia-nestleder Monica Paulsen.

Paulsen er styreleder for Opplysnings- og utviklingsfondet mellom YS og arbeidsgiverorganisasjonen Virke, som sto bak seminaret. Det var innlegg fra Tankesmien Agenda, Norsk Gjenvinning, BI samt bedriftene EFG Hov+Dokka og Hennes & Mauritz. Dessuten ble det debatt med politisk deltakelse fra Høyre, Arbeiderpartiet og Miljøpartiet De Grønne.

Stortingsmelding til sommeren

- Her fikk vi belyst saken fra flere sider, og et sentralt spørsmål er hvilken politikk vi trenger for å ta oss vekk fra en bruk og kast-kultur og over til bedre ressursutnyttelse. Kanskje får vi litt av svaret til sommeren da det kommer en stortingsmelding om avfall og sirkulær økonomi, sier Monica Paulsen.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker