Samarbeidprosjekt! Fra venstre: Jorunn Berland, YS-leder; Marte Gerhardsen, leder for Tankesmien Agenda og Vibeke Hammer Madsen, adm. direktør for Virke. Foto: Monica Paulsen.

Satte den sirkulære økonomien på dagsordenen

YS og Virke holdt tirsdag seminar om sirkulær økonomi sammen med Handelshøyskolen BI og Tankesmien Agenda. – En interessant og viktig dag for framtidens næringsliv, sier Negotias nestleder Monica Paulsen.

Sirkulær økonomi handler om å bevege seg bort fra mønsteret med «bruk og kast», redusere forbruket og øke ressursutnyttelsen. EU mener en sirkulær økonomi kan skape 600.000 nye arbeidsplasser i Europa.

190 personer møtte opp på seminaret midt i julestria. De deltakende var en blanding av tillitsvalgte, ansatte og ledere i mange forskjellige virksomheter. I tillegg fulgte mange seminaret direkte via streaming.

Bedre ressursutnyttelse i næringslivet

- Det er nok mange som ikke er så kjent med begrepet sirkulær økonomi. En av hensiktene var derfor å skape en felles forståelse av hva en omlegging til bedre ressursutnyttelse kan innebære i næringslivet. Og endringer på en arbeidsplass skjer best i et samarbeid mellom de ansatte og ledelsen, sier Negotia-nestleder Monica Paulsen.

Paulsen er styreleder for Opplysnings- og utviklingsfondet mellom YS og arbeidsgiverorganisasjonen Virke, som sto bak seminaret. Det var innlegg fra Tankesmien Agenda, Norsk Gjenvinning, BI samt bedriftene EFG Hov+Dokka og Hennes & Mauritz. Dessuten ble det debatt med politisk deltakelse fra Høyre, Arbeiderpartiet og Miljøpartiet De Grønne.

Stortingsmelding til sommeren

- Her fikk vi belyst saken fra flere sider, og et sentralt spørsmål er hvilken politikk vi trenger for å ta oss vekk fra en bruk og kast-kultur og over til bedre ressursutnyttelse. Kanskje får vi litt av svaret til sommeren da det kommer en stortingsmelding om avfall og sirkulær økonomi, sier Monica Paulsen.

Developed by Aplia- Powered by eZ Platform - Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.