Grønt lys for hjemflagging av arbeidsplasser. Dette initiativet har vi ventet på lenge, og jeg håper flere partier følger etter, sier Negotia-leder Arnfinn Korsmo.

Roser Venstres forslag om hjemflagging av IKT-oppgaver

Partiet Venstre mener hjemflagging av IKT-oppgaver kan skape 60.000 nye jobber. – Bra forslag, sier Negotias forbundsleder Arnfinn Korsmo.

Forslaget går blant annet ut på å hjemflagge alle kritiske IKT-oppgaver i offentlig regi.

- Venstre er nok det partiet som utfordrer arbeidstakerorganisasjonene mest, og får berettiget kritikk for det. Derfor er det på sin plass å berømme partiet når det kommer med forslag om å flagge hjem arbeidsplasser, sier Arnfinn Korsmo.

- Trenger kompetansen og arbeidsplassene her hjemme

Forbundslederen viser til at Negotia lenge har advart mot ukritisk outsourcing av arbeidsplasser.

- Det gjelder ikke bare å offentlig sektor, men også  privat. Det handler kort og godt om at man eksporterer kompetansearbeidsplasser. Vi trenger både kompetansen og arbeidsplassene her hjemme. Forslaget fra Venstre kan forhåpentligvis være starten på en hjemflagging av arbeidsplasser. 

På kvalitet og sikkerhet løs?

Korsmo opptatt av både personvern og kvalitet på arbeidet.

- Våre medlemmer som har opplevd at arbeidsoppgavene sendes ut av landet, ser at kvaliteten på arbeidet svekkes. Blant annet fordi de som overtar jobbene ikke kan norsk og heller ikke følger med på utviklingen av norsk regelverk, påpeker Negotia-lederen, og tilføyer:

- Og det aller viktigste er kanskje forholdene rundt sikkerhet og personvern. Det er ikke greit at dine personalopplysninger og persondata sendes til Asia fordi en bedrift innbiller seg at det er billigere å ha lønningskontoret der.

- Det handler om samfunnsansvar

Til syvende og sist handler dette også om samfunnsansvar, mener Negotias forbundsleder:

- Folkevalgte har ansvar for å bidra til å skape jobber og sikre sysselsetting i Norge. Det gjør man ikke med outsourcing, men med hjemflagging. Dette initiativet fra Venstre har vi ventet lenge på, og jeg håper flere partier følger etter. Både Venstre og andre partier kan være trygge på at dette vil vi følge nøye med på etter valget, sier Arnfinn Korsmo.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker