Ansatte i privat sektor vil i framtiden kunne samle opptjent pensjon fra ulike arbeidsforhold på én pensjonskonto, hvis Stortinget vedtar regjeringens forslag. Illustrasjonsfoto: AdobeStock

Regjeringen foreslår ny ordning med egen pensjonskonto

Finansminister Siv Jensen la nylig fram forslag om at ansatte i privat sektor med innskuddspensjon skal få samlet pensjonen i en egen konto som følger arbeidstakeren gjennom hele livet.

Om lag 1,4 millioner arbeidstakere i privat sektor er i dag omfattet av en ordning med innskuddspensjon. Med forslaget fra regjeringen vil den enkelte kunne samle opptjent pensjon fra ulike arbeidsforhold på en individuell pensjonskonto.

YS var tidligst ute blant hovedorganisasjonene med å anbefale individuell pensjonskonto.

- YS har jobbet lenge for å gi arbeidstakere større innflytelse på og oversikt over forvaltningen av egne pensjonsmidler. Vi er glad for at regjeringen har lyttet til våre innspill, sier YS-leder Erik Kollerud.

Regjeringen vil også oppheve regelen om at arbeidstakeren må ha vært ansatt i minst 12 måneder for å få med seg opptjent pensjonskapital ved et jobbskifte. Finansministeren fremholder at dette gir bedre pensjonsopptjening for arbeidstakere med korte ansettelsesforhold.

Forslagene sendes nå over til Stortinget for behandling.

Se meldingen fra regjeringen.no

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker