Negotias 1. nestleder Eirik Bornø deltar på UNI Europas arbeidstidskonferanse i Wien. Her med UNI Global Unions generalsekretær Christy Hoffman (t.v.) og visegeneralsekretær Alke Boessinger.

Protest mot utvidelse av arbeidstidsgrensene i Østerrike

Den konservative regjeringen i Østerrike vil innføre en ny lov hvor arbeidstidsgrensene utvides til 12 timer per dag og 60 timer i uken. Fagbevegelsen reagerer skarpt.

Den normale arbeidstiden på åtte timer per dag og 40 timer per uke skal i utgangspunktet beholdes, mens den lovlige maksimale arbeidstiden på 10 timer per dag og 50 timer per uke utvides til henholdsvis 12 timer og 60 timer.

Fra den pågående arbeidstidskonferansen i Wien sender fagforeningssammenslutningen UNI Europa ut en åpen protest mot den planlagte utvidelsen av grensene for lovlig arbeidstid i Østerrike, stilet til forbundskansler Sebastian Kurtz.

Negotias 1. nestleder Eirik Bornø er til stede på konferansen, og gir denne kommentaren:

- Den foreslåtte utvidelsen av arbeidstidsgrensene i Østerrike vil bety et stort tilbakesteg. At organiserte arbeidstakere står sammen på tvers av landegrensene for å kjempe imot slike forslag, er usedvanlig viktig. Vi har i dag virkelig fått bekreftet betydningen av å være til stede på den internasjonale arenaen, sier Negotia-nestlederen.

Brevet som UNI Europa sender den østerrikske forbundskansleren i dag – tirsdag 11. september - undertegnes av representantene som deltar på arbeidstidskonferansen i Wien.

UNI peker blant annet på at forsøket på å presse igjennom arbeidstidsutvidelsen på kort tid uten noen form for involvering av partene, bryter med Østerrikes demokratiske tradisjon. Dessuten at det kan føre til en kraftig reduksjon i folks livskvalitet og sette mange familier i en vanskelig situasjon.

- Negotia støtter protesten UNI Europa sender til Østerrikes forbundskansler, sier Negotias nestleder Eirik Bornø.

Protestbrev med bakgrunnsinformasjon

UNI Europa representerer sju millioner arbeidstakere, og er den europeiske enheten av fagforeningssammenslutningen UNI Global Union. Negotia har medlemskap i UNI.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker