- Negotia er særlig opptatt av rammene for kunstig intelligens og digital etikk i arbeidslivet, sier forbundsleder Monica A. Paulsen. Foto: Terje Bergersen

Ønsker digitaliserings-ministeren velkommen

Høyres Nikolai Astrup har fått den nyopprettede statsrådsposten digitaliseringsminister. Negotia ser fram til god dialog om dette høyaktuelle temaet.

- På vegne av mange tusen IKT-medlemmer ser jeg fram til god dialog og godt arbeid knyttet til spørsmål om digitalisering i arbeidslivet, sier Negotia-leder Monica A. Paulsen.

Negotia organiserer tusenvis av arbeidstakere i IKT-sektoren og har over lang tid jobbet med IKT-spørsmål, kunstig intelligens og digital etikk.

Paulsen roser regjeringen for å prioritere den digitale utviklingen.

- For oss med et stort IKT-nettverk og mange medlemmer og tillitsvalgte i IKT-sektoren, er det spesielt gledelig at regjeringen er utvidet med en digitaliseringsminister. Vi deler YS' tilfredshet med dette og gratulerer den nye statsråden, sier hun.

Negotia-lederen minner om at digitalisering handler om langt mer enn effektivisering av offentlig sektor eller "automatisering" av arbeidsoppgaver.

- Den teknologiske utviklingen gir mange spennende muligheter og utfordringer. Derfor er det viktig at vi ser på rammene for dette, spesielt knyttet til kunstig intelligens og digital etikk. Dette er områder Negotia har jobbet mye med. Vi ser fram til å dele våre erfaringer, bekymringer og forslag med statsråden, sier Monica A. Paulsen.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker