Prismottaker Oddbjørn Skaare Myklebust leder Negotia-klubben i Rolls-Royce Marine. Hans solide arbeid for å beholde arbeidsplasser lokalt og sikre norsk eierskap, ga resultater.

Oddbjørn Skaare Myklebust ble årets tillitsvalgt i Negotia

På Negotias landsmøte lørdag ble prisen årets tillitsvalgt tildelt Oddbjørn Skaare Myklebust i Rolls-Royce Marine.

Tekst og foto: Terje Bergersen

Myklebust er konserntillitsvalgt i selskapet, og er selv stasjonert ved lokasjonen i Ulsteinvik. Klubben han leder omfatter også medlemmer ved avdelingene i Brattvåg og Hjørungavåg, og teller til sammen over 90.

Prismottakeren har vært sentral i arbeidet med å sikre lokale arbeidsplasser og norsk eierskap da selskapet ble lagt ut for salg, en prosess som endte med at Staten spyttet inn midler og at Kongsberg Maritime kjøpte opp Rolls-Royce Marine.

Kollegaer omtaler Myklebust blant annet på denne måten:

«Han har gått i bresjen for å beholde lokalt/norsk eierskap for å trygge lokale arbeidsplasser. I arbeidet med dette ble det blant annet møter på Stortinget og med næringsministeren. Vi tror Oddbjørns engasjement sammen med tillitsvalgte i andre fagforeninger lokalt og sentralt, bidro sterkt til den gode løsningen. Oddbjørn er faglig dyktig, jordnær og samlende. Han er en pådriver for aktivt fagforeningsarbeid og stiller alltid opp.»

- Jeg tror også at Oddbjørns samlende innsats har hatt mye å si for den gode løsningen som kom på plass. Det er veldig hyggelig å kunne gi denne prisen til nettopp han. Det er så fortjent, sa forbundsleder Monica A. Paulsen under overrekkelsen.

Med prisen følger en pengegave på 10.000 kroner gitt av YS' samarbeidspartner Gjensidige.

Vi gratulerer!

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker