Tid for lokale lønnsoppgjør. Rådgiver Kathrine Fosnes Olsen (t.v.) og forhandlingssjef Nina Møglestue med de nye håndbøkene til bruk i de lokale lønnsoppgjørene. Foto: Terje Bergersen

Nye håndbøker til bruk i lokale lønnsforhandlinger

Praktisk hjelp og veiledning til forberedelse og gjennomføring av lønnsforhandlingene lokalt, finner du i Negotias nye håndbøker.

I år er «Håndbok i lokale lønnsforhandlinger» laget i tre versjoner – en for hvert av tariffområdene NHO, Virke og Spekter.

- Lønnsarbeidet lokalt er forskjellig innenfor hvert av tariffområdene. Derfor har vi nå laget tre bøker tilpasset hvert sitt område, slik at det blir enklere for tillitsvalgte og lønnsutvalgene når de går i gang med oppgjørene på sine bedrifter.

Dette sier rådgiver i Negotias forhandlingsavdeling Kathrine Fosnes Olsen, som har vært ansvarlig for utarbeidelsen av de nye håndbøkene.

Innholdet i bøkene spenner fra generell informasjon om økonomi, prisstigning og årslønnsvekst til konkret arbeid med forberedelse, kravutforming og gjennomføring av lokale lønnsforhandlinger.

Håndbøkene er trykket i et begrenset opplag og sendt til alle tillitsvalgte. Ellers er det laget elektroniske utgaver som er tilgjengelige her på nettsiden. Du må logge deg inn på Min side for å få tilgang til håndbøkene.

Se også info om årets regionale lønnskonferanser.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker