Vi er glad for at denne krevende prosessen endte med konstruktive forhandlinger og enighet om en ny tariffavtale som vi kan stå inne for, sier tillitsvalgte ved Nasjonalmuseet Ann Kristin Sørli (t.h.) og Bjørg Borgersen. Foto: Terje Bergersen

Ny tariffavtale på plass ved Nasjonalmuseet

Etter langvarige og intense forhandlinger kom partene ved Nasjonalmuseet onsdag kveld til enighet om ny tariffavtale. – Vi har fått gjennomslag for avgjørende krav, sier Negotia-tillitsvalgt Ann Kristin Sørli.

Utgangspunktet for forhandlingene om den nye tariffavtalen er at Nasjonalmuseet tidligere i år meldte seg ut av arbeidsgiverorganisasjonen Virke-HUK og inn i Spekter.

De tre fagforeningene i Nasjonalmuseet – Negotia, Norsk Tjenestemannslag og Forskerforbundet – har stått samlet i forhandlingene. Kravet om videreføring av den eksisterende pensjonsordningen knyttet til Statens Pensjonskasse, ble innfridd. Dessuten sikret man et forutsigbart lønnssystem og en akseptabel arbeidstidsordning.

- Vi er svært godt fornøyd med å ha fått gjennomslag for krav som var helt avgjørende for oss. At pensjonsordningen også er nedfelt i tariffavtalen betyr at vi har forhandlingsrett på den, slik vi krevde. Dette har vært en langvarig og krevende prosess med mye frustrasjon underveis. Derfor er det spesielt gledelig å kunne si at det endte i konstruktive forhandlinger som førte til enighet i sluttfasen, sier Ann Kristin Sørli, hovedtillitsvalgt for de Negotia-organiserte ved Nasjonalmuseet.

Det ble også enighet om lønnsoppgjøret for 2016, med et generelt tillegg 2,6 prosent til alle og en ramme i tråd med frontfaget. Partene er også enige om at det i kommende tariffperiode nedsettes to partssammensatte utvalg som skal arbeide videre med lønnssystem, arbeidstidsordninger og reiseregulativ for utenlandsreiser.

Negotia roser de tillitsvalgte ved Nasjonalmuseet for solid arbeid i forbindelse med tariffoppgjøret.

- Her valgte de tre fagforeningen å stå samlet, så dette var en seier for det gode kollektive arbeidet. Våre lokale tillitsvalgte Ann Kristin Sørli og Bjørg Borgersen, har gjort en flott jobb sammen med rådgiver Kathrine Fosnes Olsen i Negotias forhandlingsavdeling. I den siste fasen var det også godt med solid forhandlingsstøtte fra sektoransvarlig Dag Bjørnar Johnsrud i YS, sier Negotias nestleder Monica Paulsen.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker