- Vi skal gi klubben og medlemmene all den støtten vi kan i den videre oppfølgingen, og håper det blir mulig å komme i en konstruktiv dialog med Tietoevrys ledelse, sier Negotias 1. nestleder Eirik Bornø. Foto: Terje Bergersen

Negotia mener lønnsoppgjøret i Tietoevry virker urimelig og forskjellsbehandlende

Negotia er den klart største fagforeningen i IT-selskapet Tietoevry. Likevel fikk de det dårligste tilbudet i årets lønnsforhandlinger. - Dette virker som en urimelig og uakseptabel forskjellsbehandling, sier Negotias 1. nestleder Eirik Bornø.

I forbindelse med årets lokale lønnsforhandlinger i Tietoevry, ble Negotia tilbudt 0,5 prosent i lønnsramme fra april, eller 1 prosent fra oktober. Det samme tilbudet ble gitt til klubbene i El og IT og ALT. Samtidig er det blitt kjent at kollegaene organisert i NITO og Tekna har fått 1,7 prosent fra 1. oktober og de uorganiserte 1,6 prosent.

Situasjonen førte til at det ble brudd i lønnsforhandlingene.

- Etter vår oppfatning er det ikke gjennomført reelle lønnsforhandlinger i henhold til tariffavtalens bestemmelser. Og når vi i tillegg avdekker disse enorme skjevhetene i hva som tilbys de ulike organiserte gruppene i selskapet, har vi altså nå en situasjon med brudd i forhandlingene, sier hovedtillitsvalgt Tommy Aldrin.

Tirsdag ble det holdt digitalt medlemsmøte i Negotia-klubben hvor nær 400 deltok. Aldrin kan melde om meget stort engasjement, og at medlemmene er opprørte over det de opplever som systematisk forskjellsbehandling.

- Bedriften sier at den i lønnsoppgjøret har ønsket å prioritere ulike grupper ansatte som er særlig ettertraktet i markedet. Men vi kan på ingen måte se at det skal gi seg utslag i de svært store, blokkmessige forskjellene det er snakk om her. Dette lønnsoppgjøret har fra ledelsens side en innretning som vi liker svært dårlig, sier hovedtillitsvalgt Tommy Aldrin.

Negotias 1. nestleder Eirik Bornø sier at forbundet sentralt vil bistå klubben i Tietoevry og følge opp på de nivåene det er mulig.

- Jeg vil ikke spekulere i hva som er Tietoevry-ledelsens intensjoner med denne skjeve innretningen av det lokale lønnsoppgjøret. Men for meg virker det som en urimelig forskjellsbehandling. Vi skal gi klubben og medlemmene all den støtten vi kan i den videre oppfølgingen, og håper det blir mulig å komme i en konstruktiv dialog med Tietoevrys ledelse, sier Bornø.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker