Negotia-lederen støtter satsingen på flytende havvind

Regjeringen gir 2,3 milliarder i statsstøtte til det som blir verdens største flytende havvindpark. – Et bra og klart politisk signal om satsing på grønnere teknologi i energibransjen, sier Negotia-leder Monica A. Paulsen.

Torsdag ble det kjent at Enova gir 2,3 milliarder kroner i statsstøtte til Equinor og resten av partnerskapet bak Hywind Tampen, til det som blir verdens største flytende havvindpark.

-  Som stor arbeidstakerorganisasjon i energisektoren er Negotia opptatt av utvikling av miljøvennlige energikilder. Vi er glade for at regjeringen har lyttet til vår oppfordring om å satse på flytende havvind, sier forbundsleder Monica A. Paulsen.

Hun mener Norge har teknologien og kunnskapen som skal til for å iverksette produksjon av flytende havvind, og ta en ledende global posisjon på dette området.

- Norge har konkurransefortrinn takket være tung erfaring fra offshore, subsea og shipping. Dette har bidratt til teknologiutvikling i verdensklasse som er nødvendig for havvindproduksjon. Utfordringen framover blir å henge med i den internasjonale konkurransen og bidra til rettferdige konkurransevilkår.

Forbundslederen er også opptatt av de bærekraftige arbeidsplassene den grønne satsingen vil skape.

- I en tid hvor stadig flere forstår at alle må bidra til å nå nasjonale og internasjonale klimamål, bør utvikling og produksjon av miljøvennlig energi være et selvsagt satsingsområde for Norge. Når det i tillegg vil bidra til å sikre bærekraftige arbeidsplasser, er det en Kinderegg-løsning vi snakker om, sier Monica A. Paulsen.

Negotia organiserer flere tusen av arbeidstakere i energisektoren i virksomheter som Equinor, Aker, Hydro, energiskaper samt i leverandørindustrien til energisektoren.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker