Negotias forbundsleder Monica A. Paulsen oppfordrer aksjonærer i andre selskaper til å avstå fra utbytte slik Kværner nå legger opp til. Foto: YS/Scanpix

Negotia: - Følg Kværners eksempel og ta solidariske grep

Kværner ASAs styre har sendt ut en anmodning til aksjonærene om å droppe det planlagte utbyttet på 0,5 kroner per aksje. Utbetalingen ville tilsvart 134,5 millioner kroner. – Et klokt solidarisk grep, sier Negotia-leder Monica A. Paulsen

Selskapet melder følgende på sin nettside i dag:
"Kværners styre, i full enighet med Kværners administrasjon, anmoder aksjonærene i Kværner ASA om å ikke godkjenne det tidligere forslaget om utbytte på NOK 0,50 per aksje. Godtar generalforsamlingen den 24. mars 2020 dette forslaget, vil det ikke bli utdelt noe utbytte nå. Dette vil styrke Kværners evne til å håndtere situasjonen og å kunne levere fremtidige resultater og skape verdier til aksjonærene."

- Dette er et klokt standpunkt i den utfordrende tiden vi er inne i. Nå er det nødvendig at virksomhetene tar solidariske grep for å sikre et liv også etter at koronakrisen er over. Jeg vil oppfordre aksjonærer i andre selskaper til å avstå fra utbytte slik Kværner legger opp til. Samtidig oppfordrer jeg Negotias ansattrepresentanter i konsernstyrene rundt om til å foreslå det samme, sier Negotia-leder Monica A. Paulsen.

Kværner har også besluttet å donere fem millioner kroner til hver av de kommunale helsemyndighetene i Stord og Verdal. De totalt ti millioner kronene vil bidra til å støtte de respektive instansene i å redusere spredning av corona-viruset. Selskapet har dessuten donert verneutstyr, inkludert beskyttende ansiktsmasker og vernedrakter, til de lokale helsemyndighetene.

- Et eksempel til etterfølgelse, kommenterer Negotia-lederen.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker