Nyvalgt YS-ledelse. YS-leder Erik Kollerud (midten) med 1. nestleder Hans-Erik Skjæggerud og 2. nestleder Monica A. Paulsen. Foto: Terje Bergersen

Monica A. Paulsen valgt inn i YS-ledelsen

Onsdag valgte YS-kongressen Erik Kollerud til ny leder etter Jorunn Berland. Hans-Erik Skjæggerud og Monica A. Paulsen ble valgt til henholdsvis 1. og 2. nestleder.

Erik Kollerud kommer fra Delta og Hans-Erik Skjæggerud fra Parat. Begge rykker opp fra vervene som henholdsvis 1. og 2. nestleder i forrige periode. Den nye 2. nestlederen Monica A. Paulsen, er forbundsleder i Negotia.

- Det er en ære å bli valgt til 2. nestleder i YS, og jeg vil gjøre mitt beste for å fremme våre interesser på vegne av alle de 220.000 medlemmene hovedorganisasjonen har, sier Paulsen.

Hun er særlig opptatt av å styrke det organiserte arbeidslivet i tiden framover, og at YS må være tydelig i kommunikasjonen mot alle grupper, ikke minst de unge.

- Vi må jobbe for at folk skal forstå at organisering i arbeidslivet er helt nødvendig for å opprettholde en god balanse mellom kapitalens og menneskenes interesser. Og da mener jeg organisering på begge sider. Vi må samarbeide mer med arbeidsgivernes organisasjoner og skape en bedre felles forståelse av det verdifulle tariffsamarbeidet vi har i Norge.

- Myndighetene må også tydeligere på banen. Det spesielle trepartssamarbeidet har bidratt til å gjøre Norge til et robust og sunt samfunn, preget av likeverd og tillit. Det må partene ta felles ansvar for å videreføre. Det er nok av utfordringer som venter. Den eskalerende digitaliseringen gir for eksempel økt behov for kompetanseutvikling hos både virksomheter og ansatte, sier Monica A. Paulsen.

Den nye 2. nestlederen i YS mener Norge har unike muligheter for å lykkes i framtidens arbeidsliv.

- Norge ligger langt framme på teknologi og skårer høyt på målinger av effektivitet. Historien viser at vi tilpasser oss utviklingen og behovene i næringslivet på en god måte. Jeg tror vi kan klare oss godt og opprettholde en høy sysselsetting i årene framover, spesielt hvis vi får til et enda bedre partssamarbeid, sier Monica A. Paulsen.

Ingrid Thomasgaard fra Negotia avdeling Buskerud ble valgt inn i YS' kontrollutvalg.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker