Satte fokus på fagbevegelsens historie, trepartssamarbeidet i Norge, og mulighetene det organiserte arbeidslivet gir for dialog og gode løsninger mellom partene. Negotias Mona Hermansen og Kristoffer Lien Heitmann. Foto: Terje Bergersen

Møtte studenter og mentorer på Høyskolen i Sørøst-Norge

Mandag var det premiere for samarbeidet mellom Negotia og Høyskolen i Sørøst-Norge (HSN). Studentene og deres mentorer fikk en innføring i fagbevegelsen og det organiserte arbeidslivet.

Samarbeidsavtalen ble inngått tidligere i år. Den innebærer at Negotia i første omgang skal holde tre forelesninger for deltakere i mentorprogrammet På HSNs campuser i Drammen, Borre og Bø.

Rådgiver Mona Hermansen og advokatfullmektig Kristoffer Lien Heitmann holdt forelesningen i Drammen sammen. De satte fokus på fagbevegelsens historie, trepartssamarbeidet i Norge, og mulighetene det organiserte arbeidslivet gir for dialog og gode løsninger mellom partene.

- Dette var en spennende oppgave. Det er viktig at fakta om det organiserte arbeidslivet kommer inn i utdanningen. Etter det jeg forstår har denne gruppen tidligere hatt besøk av NHO. Dermed får de informasjonen fra begge sider og kan danne seg et helhetlig inntrykk, sier Mona Hermansen.

Hun og kollega Lien Heitmann er fornøyd med responsen fra gruppen.

- Det kom mange spørsmål fra både studentene og mentorene. Vi opplevde interesse og engasjement, og jeg tror tilhørerne syntes det vi formidlet var viktig, sier Hermansen.

Da de to foreleserne stilte spørsmål om hva som kjennetegner den "perfekte arbeidsplassen", kom blant annet disse innspillene: "Seks ukers ferie, god pensjon, inkluderende arbeidslivsmiljø, fleksibilitet, forutsigbarhet og trygghet."

- Arbeidstakerorganisasjonene har kjempet fram rettigheter som det er viktig både å beholde og utvikle gjennom et godt partssamarbeid, kommenterer Hermansen og Lien Heitmann.

Tilsvarene forelesninger holdes på Høyskolens campuser i Borre og Bø.

Se også: Negotia skal forelese på Høyskolen i Sørøst-Norge

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker