Kom ikke til enighet med motparten i meklingen. Fra venstre: Dag Bjørnar Johnsrud (forhandlingsleder YS), Ole-Johnny Solberg og John Arild Leirnes (tillitsvalgte Negotia Felleskjøpet Agri), Kathrine Fosnes Olsen og Anne-Lene Gabrielsen (rådgivere Negotia) og Gard Henriksen (hovedtillitsvalgt Negotia Felleskjøpet Agri). Foto: Terje Bergersen

MEKLINGEN BRUTT – DET BLIR STREIK

Nærmere tre timer på overtid ble meklingen vedrørende lønnsoppgjøret i Felleskjøpet Agri brutt. Dermed blir det streik fra arbeidstidens begynnelse tirsdag 17. september.

Riksmekleren greide ikke å bringe partene til enighet. 352 av Negotias medlemmer ved Felleskjøpet Agri er dermed i streik fra 17. september. Medlemmene er blant annet butikkselgere, selgere, logistikkplanleggere, produksjonsledere og kundekonsulenter.

Felleskjøpet Agri har valgt å melde overgang fra arbeidsgiverforeningen Spekter til NHO. Negotias medlemmer i Felleskjøpet Agri vil med dette bli omfattet av en annen tariffavtale.

- På bakgrunn av dette har Negotia fremmet krav om å sikre medlemmene rettigheter som i dag er regulert i Spekter-avtalen. Dette gjelder blant annet full lønn under sykdom og svangerskapspermisjon/fødsel, gruppelivsforsikring, tillegg for sen arbeidstid og helligdagstillegg, opplyser Negotia-rådgiver Anne-Lene Gabrielsen.

Hun understreker at kravene som er stilt ikke vil koste arbeidsgiveren en eneste krone mer. Kravet handler om at medlemmene skal beholde de rettighetene de har.

- Da arbeidsgiveren under meklingen ikke ville imøtekomme vårt krav om en videreføring av vilkår vi allerede har, ser vi oss nødt til å fortsette kampen ved å gå til streik, sier Gard Henriksen, hovedtillitsvalgt for Negotia-medlemmene i Felleskjøpet Agri.

Medlemmene møter til streikevakt ved sine lokasjoner ved arbeidstidens begynnelse tirsdag.

Streikeinfo her

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.

Powered by eZ Platform - Informasjonskapsler