Kom ikke til enighet med motparten i meklingen. Fra venstre: Dag Bjørnar Johnsrud (forhandlingsleder YS), Ole-Johnny Solberg og John Arild Leirnes (tillitsvalgte Negotia Felleskjøpet Agri), Kathrine Fosnes Olsen og Anne-Lene Gabrielsen (rådgivere Negotia) og Gard Henriksen (hovedtillitsvalgt Negotia Felleskjøpet Agri). Foto: Terje Bergersen

MEKLINGEN BRUTT – DET BLIR STREIK

Nærmere tre timer på overtid ble meklingen vedrørende lønnsoppgjøret i Felleskjøpet Agri brutt. Dermed blir det streik fra arbeidstidens begynnelse tirsdag 17. september.

Riksmekleren greide ikke å bringe partene til enighet. 352 av Negotias medlemmer ved Felleskjøpet Agri er dermed i streik fra 17. september. Medlemmene er blant annet butikkselgere, selgere, logistikkplanleggere, produksjonsledere og kundekonsulenter.

Felleskjøpet Agri har valgt å melde overgang fra arbeidsgiverforeningen Spekter til NHO. Negotias medlemmer i Felleskjøpet Agri vil med dette bli omfattet av en annen tariffavtale.

- På bakgrunn av dette har Negotia fremmet krav om å sikre medlemmene rettigheter som i dag er regulert i Spekter-avtalen. Dette gjelder blant annet full lønn under sykdom og svangerskapspermisjon/fødsel, gruppelivsforsikring, tillegg for sen arbeidstid og helligdagstillegg, opplyser Negotia-rådgiver Anne-Lene Gabrielsen.

Hun understreker at kravene som er stilt ikke vil koste arbeidsgiveren en eneste krone mer. Kravet handler om at medlemmene skal beholde de rettighetene de har.

- Da arbeidsgiveren under meklingen ikke ville imøtekomme vårt krav om en videreføring av vilkår vi allerede har, ser vi oss nødt til å fortsette kampen ved å gå til streik, sier Gard Henriksen, hovedtillitsvalgt for Negotia-medlemmene i Felleskjøpet Agri.

Medlemmene møter til streikevakt ved sine lokasjoner ved arbeidstidens begynnelse tirsdag.

Streikeinfo her

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker