- Ledigheten har bitt seg fast

Antallet sysselsatte sank med 14.000 i perioden august til november i fjor, viser tall fra Statistisk Sentralbyrå. – Nyansettelsene ser dessverre ut til å utebli, kommenterer Negotia-leder Arnfinn Korsmo.

De ferske tallene fra SSB viser at arbeidsledigheten ligger på 4,7 prosent. Det representerer prosentmessig en liten nedgang siden forrige periode, men dette henger sammen med at befolkningen totalt samtidig har vokst.

Fortsatt krevende arbeidsmarked

- Tallene bekrefter det vi fortsatt erfarer til daglig, at det er et krevende arbeidsmarked. Omfanget av nye nedbemanninger ser ut til å dempe seg litt, men nyansettelsene ser dessverre ut til å utebli, sier Arnfinn Korsmo.

Det etterlengtede vendepunktet for sysselsettingen og ledigheten lar dermed vente på seg.

- Foreløpig ser vi dessverre ikke at trenden har snudd. Det er ikke nok nyansettelser som demmer opp for oppsigelsene, derfor er det fortsatt for mange som er arbeidsledige, sier forbundslederen.

- Hold på arbeidskraften

Korsmo oppfordrer arbeidsgivere til å holde hodet kaldt og ikke kvitte seg med kompetent arbeidskraft straks overskuddet blir litt lavere:

- Tvert i mot tror jeg de arbeidsgiverne som viser omsorg for sine ansatte også i lengden vil tjene på det. Arbeidstakere setter pris på omtanke og gjengjelder det med økt tillit. I tillegg er dette den beste måten å inspirere til å yte ekstra for å hjelpe bedriften gjennom en krevende periode. Man lykkes best når man drar lasset sammen.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker