Alliansen av fagforeninger i franskeide Teleperformance krever at bedriften signerer global rammeavtale som anerkjenner grunnleggende faglige rettigheter og arbeidsvilkår.

Krever global tariffavtale i Teleperformance

UNI Global Union ber det franskeide selskapet Teleperformance respektere menneskerettigheter og ansattes lønns- og arbeidsvilkår, og krever opprettelse av global tariffavtale.

Teleperformance sysselsetter rundt 280.000 personer globalt, og driver blant annet callsentre og kundesupport for noen av verdens mest kjente selskaper og merkevarer. Noen av telegigantens største enheter befinner seg i Filippinene, Mexico, India og Colombia.

Organiserte arbeidstakere i 11 land har nå rettet en samlet henvendelse til Teleperformance om å inngå en global tariffavtale som sikrer at lovverk og rettigheter følges.

UNI Global Union støtter aksjonen til de organiserte i Teleperformance, og anmoder selskapet om å inngå en global avtale som anerkjenner grunnleggende faglige rettigheter og vilkår for virksomhetens arbeidstakere.

Les mer her

UNI Global Union er en verdensomspennende sammenslutning av arbeidstakerorganisasjoner. Den har tilslutning fra rundt 950 forbund i 150 land med et samlet medlemsantall på om lag 20 millioner. Negotia er medlem i UNI.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker