- Vi ønsker ikke at medlemmer skal undertegne avtale om sluttpakke før de har vært i kontakt med oss, sier Negotias forhandlingssjef Nina Møglestue. Foto: Terje Bergersen

- Kontakt Negotia før du aksepterer sluttpakke

I forbindelse med nedbemanninger er det nokså vanlig at bedrifter tilbyr ansatte sluttpakker. Negotia ber medlemmer og tillitsvalgte om alltid å ta kontakt før slike signeres.

Sluttpakker er et ofte benyttet virkemiddel for å løse tvister der det er uenighet om en oppsigelse er saklig begrunnet eller ikke. Videre benyttes det hyppig ved nedbemanninger for å oppnå frivillige oppsigelser.

Negotias rådgivere håndterer daglig oppsigelsessaker for medlemmene og prosesser med omstilling og nedbemanning. Forhandlingssjef Nina Møglestue ber om at det alltid tas kontakt med Negotia når det er snakk om oppsigelser og sluttpakker.

- Vi ønsker ikke at medlemmer skal undertegne avtale om sluttpakke før de har vært i kontakt med oss. Dette gjelder enten det er snakk om en enkelt oppsigelse, eller større omstillinger. Vi har kompetansen og stiller opp for medlemmene i slike vanskelige situasjoner, sier Nina Møglestue.

Forhandlingssjefen ønsker å ha så bred oversikt over omfanget av sluttpakker som mulig.

- Vi vil gjerne at alle medlemmer som forlater arbeidsplassen sin etter å ha akseptert sluttpakke rapporterer dette til Negotia. Det er viktig for oss å ha god oversikt, både når det gjelder omfanget og størrelsen på sluttpakkene, sier forhandlingssjef Nina Møglestue.

Hun er klar over at innholdet i sluttpakkene ofte er konfidensielt, og at dette i mange tilfeller vil begrense detaljgraden i rapporteringen.

- Når partene er blitt enige om at innholdet i en sluttpakke er konfidensielt, må vi ha respekt for dette. Men selv om detaljer må utelates kan det meldes fra til oss. Informasjonen er likevel nyttig.

Trenger du hjelp i forbindelse med oppsigelse eller tilbud om sluttpakke? Bruk e-post:
forhandlingsavdelingen@negotia.no

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker