- Betalt foreldrepermisjon handler om likestilling og muligheten for bedre balanse mellom arbeidsliv og sosialt liv, sier Negotia-nestleder Eirik Bornø. Foto: Terje Bergersen.

Kampanje for betalt foreldrepermisjon i europeiske land

Den internasjonale sammenslutningen ITUC oppfordrer til å delta i en kampanje for innføring av bedre rettigheter til foreldrepermisjon i europeiske land. Signer du også!

ITUC (International Trade Union Confederation) har denne uken holdt verdenskongress i København. På kongressens avslutningsdag går det ut en oppfordring om støtte til kravet om innføring av en minimumsstandard for foreldrepermisjon i Europa. Kravet er blant annet fire måneders betalt permisjon.

- Det er dessverre mange europeiske land som ligger milevidt bak de rettighetene til foreldrepermisjon som er kjempet fram her i Norge. Vi må stille oss solidariske med arbeidstakere i våre naboland og støtte denne kampanjen. Det handler om likestilling, muligheten for bedre balanse mellom arbeidsliv og sosialt liv – og større mulighet for begge foreldre til å være sammen med barna i den første, viktige livsfasen.

Dette sier Negotias første nestleder Eirik Bornø. Han oppfordrer alle til å signere på den elektroniske kampanjen under lenken nedenfor.

https://act.wemove.eu/campaigns/1046

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker