- Dette er utvilsomt en lettelse for de ansatte og et solid gjennomslag for argumentene til våre lokale tillitsvalgte, sier Negotia-leder Monica A. Paulsen. Foto: Terje Bergersen

Jubler for oppkjøp og at staten er med på laget!

Vi er så glade for nyheten om at Kongsberg Gruppen har inngått avtale med Rolls-Royce om å kjøpe Rolls-Royce Commercial Marine, sier forbundsleder Monica A. Paulsen 

Prislappen for oppkjøpet er 5,3 milliarder kroner. Samtidig skriver Nærings- og handelsdepartementet at regjeringen er positiv til å være med på å finansiere  dette.

– Dette er fantastiske nyheter. Sammen med tillitsvalgte lokalt har det vært jobbet lenge for å sikre disse kompetansearbeidsplassene, sier Monica A . Paulsen.

Viktige kompetansearbeidsplasser på Vestlandet

I lang tid har det pågått en prosess med salg av Rolls-Royce Commercial Marine. Ansatte og tillitsvalgte har jobbet målrettet blant annet gjennom dialog både på storting og regjering, for å få til en løsning som sikrer langsiktige eiere. Målet har vært å trygge arbeidsplasser i en viktig hjørnesteinsbedrift på Vestlandet. 

-  Dagens nyhet er helt fantastisk. Dette er utvilsomt en lettelse for de ansatte og en løsning som nesten overgår det vi hadde håpet på, sier Monica A. Paulsen: - Jeg oppfatter at næringsminister Torbjørn Røe Isaksen har lyttet til argumentene til våre lokale tillitsvalgte, og er glad for at staten nå går inn sammen med Kongsberg Gruppen for å sikre at disse kompetansearbeidsplasser både blir og videreutvikles her i Norge.

Langsiktig eierskap er viktig for satsing på havrommet

- For oss har det vært viktig er å ha langsiktige industrielle eiere som ser verdien av å satse på og videreutvikle den spisskompetansen som eksisterer her i Norge, sier Oddbjørn Skaare Myklebust, hovedtillitsvalgt for Negotia hos Rolls-Royce Marine: - Norge er verdensledende innenfor havromsteknologi, og det er dette vi skal leve av i årene fremover. Den kompetansen vi har arbeidet fram på dette området over flere tiår har gitt oss vår posisjon i dag, og vil være med på å sikre Norges posisjon i framtiden.

- Dette var en fantastisk nyhet. Jeg kan garantere at alle som jobber på Rolls-Royce Marine gleder seg til å komme tilbake etter ferien til en trygg arbeidsplass. Sammen skal vi gjøre bedriften verdensledende på vårt område, sier Oddbjørn Skaare Myklebust.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker