Hopp til hovedinnholdet

- Dette er utvilsomt en lettelse for de ansatte og et solid gjennomslag for argumentene til våre lokale tillitsvalgte, sier Negotia-leder Monica A. Paulsen. Foto: Terje Bergersen

Jubler for oppkjøp og at staten er med på laget!

Vi er så glade for nyheten om at Kongsberg Gruppen har inngått avtale med Rolls-Royce om å kjøpe Rolls-Royce Commercial Marine, sier forbundsleder Monica A. Paulsen 

Prislappen for oppkjøpet er 5,3 milliarder kroner. Samtidig skriver Nærings- og handelsdepartementet at regjeringen er positiv til å være med på å finansiere  dette.

– Dette er fantastiske nyheter. Sammen med tillitsvalgte lokalt har det vært jobbet lenge for å sikre disse kompetansearbeidsplassene, sier Monica A . Paulsen.

Viktige kompetansearbeidsplasser på Vestlandet

I lang tid har det pågått en prosess med salg av Rolls-Royce Commercial Marine. Ansatte og tillitsvalgte har jobbet målrettet blant annet gjennom dialog både på storting og regjering, for å få til en løsning som sikrer langsiktige eiere. Målet har vært å trygge arbeidsplasser i en viktig hjørnesteinsbedrift på Vestlandet. 

-  Dagens nyhet er helt fantastisk. Dette er utvilsomt en lettelse for de ansatte og en løsning som nesten overgår det vi hadde håpet på, sier Monica A. Paulsen: - Jeg oppfatter at næringsminister Torbjørn Røe Isaksen har lyttet til argumentene til våre lokale tillitsvalgte, og er glad for at staten nå går inn sammen med Kongsberg Gruppen for å sikre at disse kompetansearbeidsplasser både blir og videreutvikles her i Norge.

Langsiktig eierskap er viktig for satsing på havrommet

- For oss har det vært viktig er å ha langsiktige industrielle eiere som ser verdien av å satse på og videreutvikle den spisskompetansen som eksisterer her i Norge, sier Oddbjørn Skaare Myklebust, hovedtillitsvalgt for Negotia hos Rolls-Royce Marine: - Norge er verdensledende innenfor havromsteknologi, og det er dette vi skal leve av i årene fremover. Den kompetansen vi har arbeidet fram på dette området over flere tiår har gitt oss vår posisjon i dag, og vil være med på å sikre Norges posisjon i framtiden.

- Dette var en fantastisk nyhet. Jeg kan garantere at alle som jobber på Rolls-Royce Marine gleder seg til å komme tilbake etter ferien til en trygg arbeidsplass. Sammen skal vi gjøre bedriften verdensledende på vårt område, sier Oddbjørn Skaare Myklebust.

Developed by Aplia and ECIT Capstone - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.