Helene Oestreich og Lars Terje Bogevik trivdes på introduksjonsdagen hos Negotia. - Dette har bidratt til å gi oss et bedre utgangspunkt for å gå i gang med klubbarbeidet, sier de. Foto: Terje Bergersen.

Introduksjonsdag for nye tillitsvalgte i Negotia

Å være helt fersk tillitsvalgt kan være litt skummelt. Da er det trygt å få en dag med informasjon og praktiske tips hos Negotia.

Tekst: Terje Bergersen

- Dette har vært en bra dag. Fint både med den praktiske informasjonen og det å bli litt kjent med noen av Negotias ansatte, sier to av deltakerne Helene Oestreich og Lars Terje Bogevik.

Tirsdag inviterte Negotia for første gang nye klubbtillitsvalgte til en introduksjonsdag i Negotias lokaler.

Et nyttig startskudd

- De som var med på denne dagen har ikke rukket å gå på noen av kursene våre ennå. Da er det naturlig at man har masse spørsmål om hva rollen som tillitsvalgt innebærer. Tanken var at et møte med og hos Negotia ville være et nyttig startskudd, sier utviklingssjef Pål Hannevig.

Deltakerne fikk møte både forbundsledelsen og representanter fra avdelingene i forbundets administrasjon. Det ble gitt en kort gjennomgang av vesentlige forhold knyttet til medlemskapet; tariff- og lønnsarbeid, kursene som tilbys, de praktiske hjelpemidlene som finnes, medlemsfordeler, hvordan man finner informasjon, hvordan man bruker Negotias apparat m.m.

- Ut fra responsen deltakerne ga, virker det som at dette er noe vi bør fortsette med. Det er viktig å gi tillitsvalgte trygghet helt fra starten av, slik at de raskest mulig kan fungere godt i rollen. Hvordan tariffavtalene og rettighetene forvaltes ute i bedriftene, er avgjørende for organisasjonens styrke, sier utviklingssjef Hannevig.

Svar på spørsmål

Deltakerne Helene Oestreich fra Folkeuniversitetet Vestlandet og Lars Terje Bogevik fra Norsvin SA, er godt fornøyd med introduksjonsdagen.

- Jeg hadde mange spørsmål på forhånd, og har fått svar på mye. Det var veldig ok å komme inn hit til Negotias kontor, det er greit å få noen «ansikter» å forholde seg til. Hos oss i Folkeuniversitetet Vestlandet skal vi i gang med å bygge opp klubben. Denne dagen har absolutt bidratt til at vi har et bedre grunnlag for å ta fatt på det arbeidet. Og så blir det nok mer kurs på meg etter hvert, sier Helene Oestreich.

Innblikk i organisasjonen

Lars Terje Bogevik nikker bekreftende, og legger til:

- Det var nyttig å få et innblikk i dynamikken i organisasjonen, se hvordan administrasjonen er bygget opp og hvordan man jobber sammen. Jeg kommer fra en mindre klubb som har vært bra drevet. Men, jeg har ambisjoner om at vi både kan bli mer aktive og få flere medlemmer. Jeg er opptatt av at vi som klubb skal ha høy kompetanse og kan samarbeide godt med ledelsen i virksomheten.

Hvis jeg savner noe med dagen i dag, må det være litt mer informasjon om Negotias historie og plass i samfunnet. Det kan gjerne innarbeides til neste samling av denne typen, sier Lars Terje Bogevik.

 

Klare for utfordringer! De tillitsvalgte og noen av de ansatte som var med på introduksjonsdagen hos Negotia 28. november. Foto: Pål Hannevig.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker