At Color Fantasy (bildet) og Color Magic ikke får flagge om til NIS, betyr at 700 norske arbeidsplasser er reddet. Foto: Color Line

Ikke utflagging av Color Lines Kiel-ferger

Regjeringen har snudd og trukket tilbake klarsignalet om å flytte Color Lines to Kiel-ferger til Norsk internasjonalt skipsregister (NIS). Dermed er utflagging avverget.

I budsjettforhandlingene fikk KrF med seg regjeringspartiene på å ikke gjennomføre den varslete endringen i den såkalte fartsområdeforskriften for utenriksferger.

- Dette er gode nyheter for våre medlemmer som i lengre tid har vært bekymret for jobbene sine. En flytting til Internasjonalt skipsregister kunne fort ha medført utflagging av arbeidsplasser. Nå er vi svært fornøyd med at KrF har lyttet til blant annet våre protester og fått regjeringen til å snu i denne saken, sier Negotia-leder Monica A. Paulsen.

Gleden er stor blant Negotias medlemmer i Color Line:

 - Nå er det jubel i gangene om bord på skipene, og flagg pynter flere kontorer på land. Det ville vært naivt å tro at en utflagging ikke ville påvirket også landansatte Negotia-medlemmene i stor grad. Mange arbeidsplasser ville trolig gått tapt der. Vi er svært lettet og stolte av samholdet og samarbeidet mellom landansatte og sjøfolk i denne saken.

- Honnør til Ronny Øksnes i Norsk sjømannsforbund for den jobben han har lagt ned, og som nå har gitt et så positivt resultat for medlemmer på tvers av flere fagforbund, sier Line Hem, hovedtillitsvalgt for Negotia i Color Line.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker