Engasjerte Ung-styremedlemmer brukte hele helgen til planleggingsmøte. Foran fra venstre: Stig Arne Bøe (nestleder), Raymond Halvorsen, Tonje Yasmine Lie Aarud, og Marte Olimb. Bak fra venstre: Trond Vegard Sæle (leder), Tina Gjøen, Harald Rønning, Lasse Lundsholt og Marie Johansen Væraas. Foto: Terje Bergersen

Hele helgen til forbundsarbeid

Styret i Negotia Ung holdt planleggingsmøte første helgen i februar. De setter rekruttering i sentrum for aktivitetene i 2020.

- Det betyr at rekruttering skal være den røde tråden i alt vi gjør i år. Aktivitetene skal ha en relevans med tanke på medlemsvekst, sier Ung-leder Trond Vegard Sæle.

Ung-styret består av representanter fra alle syv regioner i forbundet. De har vanligvis tre planleggingssamlinger i løpet av året. På den første trekker styret opp hovedlinjene for prioriteringene.

Tidligere har Negotia Ung drevet oppsøkende profileringsarbeid i forbindelse med for eksempel musikkfestivaler og Arendalsuka. De har også gjerne tatt seg en tur ut i parker og fristeder midt på tjukkeste sommeren og delt ut forfriskninger og småprodukter til unge folk.

- Dette er profilering som vi fortsatt tenker å bruke tid på. Men i år vil vi prøve å rette aktiviteten mer inn mot direkte rekruttering. Besøk på skoler og messer er en mulighet, i tillegg til mer konkret samarbeid med forbundets lokalavdelinger om tiltak. Vi tenker forresten også å ta initiativ til mer Ung-samarbeid med andre YS-forbund, kanskje et felles seminar. Pluss at vi jobber med å lage podcaster om organisering og fagforeningsarbeid, som vi samarbeider med markedsavdelingen i forbundet om å markedsføre, sier Sæle.

Det hører med til tradisjonen at Ung presenterer et aktuelt tema på regionsmøtene i april. I fjor var det fagbevegelsens rolle i framtidens arbeidsliv som ble satt fokus på i den sammenhengen.

- Nå i år har vi blitt enige om en fortsettelse av dette temaet, med vekt på rettigheter i arbeidslivet og argumenter for hvorfor arbeidstakere i alle aldre bør være organisert, sier Ung-leder Trond Vegard Sæle.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker