Engasjerte Ung-styremedlemmer brukte hele helgen til planleggingsmøte. Foran fra venstre: Stig Arne Bøe (nestleder), Raymond Halvorsen, Tonje Yasmine Lie Aarud, og Marte Olimb. Bak fra venstre: Trond Vegard Sæle (leder), Tina Gjøen, Harald Rønning, Lasse Lundsholt og Marie Johansen Væraas. Foto: Terje Bergersen

Hele helgen til forbundsarbeid

Styret i Negotia Ung holdt planleggingsmøte første helgen i februar. De setter rekruttering i sentrum for aktivitetene i 2020.

- Det betyr at rekruttering skal være den røde tråden i alt vi gjør i år. Aktivitetene skal ha en relevans med tanke på medlemsvekst, sier Ung-leder Trond Vegard Sæle.

Ung-styret består av representanter fra alle syv regioner i forbundet. De har vanligvis tre planleggingssamlinger i løpet av året. På den første trekker styret opp hovedlinjene for prioriteringene.

Tidligere har Negotia Ung drevet oppsøkende profileringsarbeid i forbindelse med for eksempel musikkfestivaler og Arendalsuka. De har også gjerne tatt seg en tur ut i parker og fristeder midt på tjukkeste sommeren og delt ut forfriskninger og småprodukter til unge folk.

- Dette er profilering som vi fortsatt tenker å bruke tid på. Men i år vil vi prøve å rette aktiviteten mer inn mot direkte rekruttering. Besøk på skoler og messer er en mulighet, i tillegg til mer konkret samarbeid med forbundets lokalavdelinger om tiltak. Vi tenker forresten også å ta initiativ til mer Ung-samarbeid med andre YS-forbund, kanskje et felles seminar. Pluss at vi jobber med å lage podcaster om organisering og fagforeningsarbeid, som vi samarbeider med markedsavdelingen i forbundet om å markedsføre, sier Sæle.

Det hører med til tradisjonen at Ung presenterer et aktuelt tema på regionsmøtene i april. I fjor var det fagbevegelsens rolle i framtidens arbeidsliv som ble satt fokus på i den sammenhengen.

- Nå i år har vi blitt enige om en fortsettelse av dette temaet, med vekt på rettigheter i arbeidslivet og argumenter for hvorfor arbeidstakere i alle aldre bør være organisert, sier Ung-leder Trond Vegard Sæle.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.

Powered by eZ Platform - Informasjonskapsler