Teresa Casertano (t.v) fra UNI Global Union og Cecilie Heuch fra Telenor, signerte den fornyete globale rammeavtalen på Fornebu 14. april. UNIs generalsekretær Christy Hoffman på storskjerm. Foto: Terje Bergersen

Fornyet global rammeavtale i Telenor

Fredag undertegnet Telenor en fornyet utgave av den globale rammeavtalen for fagorganisering i konsernets datterselskaper i utlandet.

Tekst og foto: Terje Bergersen

Avtalen be første gang signert i 2013. Den kom på plass etter mange års arbeid gjennom den internasjonale fagforeningssammenslutningen UNI Global Union. UNI er offisiell part i avtalen på vegne av arbeidstakersiden og deltok på re-signeringen fredag.

Forbundene i Telenor som er del i rammeavtalen er Negotia, Tekna, El og It og NITO. Roger Rønning, konserntillitsvalgt for Negotia i telegiganten, gir denne kommentaren:

- Denne rammeavtalen er viktig i arbeidet for å sikre vilkårene til ansatte i Telenors datterselskaper i utlandet. Den har blant annet bidratt til at det har kommet på plass fagforening i Grameenphone i Bangladesh, sier Rønning.

Siden 2017 har rammeavtalen på grunn av vanskelige samarbeidsforhold ikke vært i virksomhet.

Se også: Endelig fagforeningsrett for Telenor-kollegaer i Bangladesh

- Den fungerte ikke etter hensikten, og da så vi ikke noe poeng i å videreføre den på det tidspunktet. I løpet av de tre siste årene har imidlertid ting endret seg, slik at vi nå mener det er et godt grunnlag for å få avtalen i gang igjen, sier UNIs generalsekretær Christy Hoffman, som deltok på videoskjerm under signeringsmøtet.

EVP and Chief People Officer Cecilie Heuch, signerte avtalen på vegne av Telenor. Hun ser fram til godt samarbeid.

- Vi i Telenor er glade for dette. Vi ser fram til godt samarbeid med utgangspunkt i avtalen, og spesielt til å gjøre framskritt i partsdialogen ved Grameenphone i Bangladesh, sier Heuch.

 

Til stede under signeringen. Fra venstre: Eirik Bornø, Negotia; Cecilie Heuch, Telenor; Teresa Casertano, UNI; Ane Nore Nyhus og Anne Aanensen, Telenor og Roger Rønning, Negotia Telenor.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker