Partene møttes til kravoverlevering onsdag ettermiddag. Bård Westbye (t.v.), leder tariff i Virke og Eirk Bornø, nestleder i YS Privat. Foto: Terje Bergersen

Forhandlingene mellom YS og Virke er i gang

I dag startet det sentrale lønnsoppgjøret mellom YS og arbeidsgiverforeningen Virke. - Vi forventer et resultat på linje med frontfaget, sier nestleder for YS Privat, Eirik Bornø.

- Arbeidstakersiden har vist moderasjon i lønnsoppgjørene de siste årene. Slik har vi gjort vårt for å få norsk økonomi på rett kjøl. Når vi nå ser at både rentenivået og oljepengebruken er tilbake på normalt nivå, må dette også gjelde lønnsreguleringene, understreker Bornø.

Årets forhandlinger er et mellomoppgjør, og det skal kun forhandles om lønn. Oppgjøret er samordnet. Det vil si at YS-forbund som har avtaler med Virke forhandler sammen.

Negotia har to overenskomster med Virke – Funksjonæravtalen og Landsomfattende tariffavtale for administrativt personale (LTAP). Ved mellomoppgjør som i år, er det kun Funksjonæravtalen som er gjenstand for forhandlinger.

- Vi forventer at våre medlemmer får en merkbar reallønnsøkning og at resultatet fra frontfaget legges til grunn, sier Eirik Bornø.

Disse YS-forbundene er med i Virke-oppgjøret: Negotia, Parat, Finansforbundet, Delta, og Yrkestrafikkforbundet.

Det er satt av to dager til forhandlingene. Når partene er kommet til enighet sentralt, fortsetter oppgjøret med lokale lønnsforhandlinger i den enkelte virksomhet.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker