Hovedtillitsvalgt i Negotia Felleskjøpet Agri, Gard Henriksen

Felleskjøpet Agri sier nei til 3,2 prosent

Søndag sendte Negotia-klubben i Felleskjøpet Agri et løsningsforslag for å få slutt på streiken. Forslaget ville kostet bedriften 3,2 prosent.

- Vi håpet at Felleskjøpet av hensyn til uskyldig tredjepart ville akseptert vårt løsningsforslag, slik at streiken kan avsluttes. Tilbakemeldingen fra Felleskjøpet er dessverre at forslaget avslås.

- Vi er svært skuffet over den kontante avvisningen fra Felleskjøpet. Et lønnskrav på 3,2 prosent er i tråd med det som allerede er gjennomført i bedriften for de andre fagforeningene.

- Negotia-klubben i Felleskjøpet Agri krever at avtalte rettigheter videreføres når bedriften bytter arbeidsgiverorganisasjon fra Spekter til NHO. Rettighetene er blant annet gruppelivsforsikring, full lønn under sykdom og svangerskapspermisjon, tillegg for sen arbeidstid, helligdagstillegg, vakttillegg og provisjonsavtaler. Dette koster ikke bedriften en eneste krone mer.

- Vi klarer ikke å godta bedriftens krav om at vi skal gå ned i lønn, som faktisk blir resultatet hvis vi ikke får videreført rettighetene våre.

- Vi er sterkt bekymret over at Felleskjøpet ikke synes å bry seg hverken om omdømme, dyrevelferden eller om risikoen for at våre kunder kan gå over til andre fôrleverandører også i fremtiden.

Se også: Derfor streiker Negotia i Felleskjøpet

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker