Formell overlevering. Statssekretær Paul Chaffey mottok erklæringen på vegne av digitaliseringsminister Nikolai Astrup. Fra venstre: Håkon Skahjem, 2. nestleder i Negotia; Monica A. Paulsen, forbundsleder i Negotia, Paul Chaffey, statssekretær i Kommunal- og moderniseringsdepartementet, Dagfinn Myhre og Eirik Owre Thorshaug, begge Telenor. Foto: Terje Bergersen

Erklæringen om kunstig intelligens overlevert departementet

Torsdag 4. juli ble felleserklæringen om ansvarlig bruk av kunstig intelligens formelt overlevert Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

I digitaliseringsminister Nikolai Astrups feriefravær var det statssekretær Paul Chaffey som tok imot erklæringen. Han roste initiativet og understreket betydningen av at arbeidstaker- og arbeidsgiversiden står sammen om innholdet i erklæringen.

- Dette ser vi som et verdifullt innspill til regjeringens arbeid knyttet til utviklingen av kunstig intelligens. Vi merker oss at det er svært mange bedrifter og organisasjoner som slutter seg til innholdet i erklæringen. Det er et stort pluss at partene arbeidslivet – med tillegg av myndighetene – kan jobbe med disse tingene sammen.

- Og når det gjelder bruken av kunstig intelligens er det et viktig perspektiv at det alltid må være maskinene som skal være våre tjenere, og ikke omvendt, sier statssekretær Paul Chaffey.

Negotias forbundsleder Monica A. Paulsen er stolt over å ha landet felleserklæringen i samarbeid med Telenor, og er glad for den positive responsen fra departementet.

- Jeg er veldig fornøyd med at Negotia har fått til dette. Samtidig er det bare begynnelsen. Vi ser fram til å være med og prege det videre arbeidet med utforming av gode og ansvarlige løsninger for bruk av kunstig intelligens. Og jeg er helt enig med Paul Chaffey i at trepartssamarbeidet er en stor styrke også i denne saken, sier Monica A. Paulsen.

Se også: Negotia og Telenor i Front

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker