En liten gladmelding i en krevende tid

Midt i alt det negative kom gladmeldingen om at Fjordland trekker permitteringsvarselet. - En veldig hyggelig beskjed å få nå rett før påske, sier tillitsvalgt Kåre Svensen.

Tekst: Terje Bergersen

Permitteringsvarselet ble sendt ut 18. mars og skulle iverksettes fra 1. april. Men nå er det trukket tilbake.

- Etter det siste drøftingsmøtet med ledelsen var vi enige om at driften fortsatt går så bra at vi foreløpig kan fortsatte på vanlig måte. Det er hjemmekontor over hele linja, men vi har god kontakt med kundene via telefon og holder omsetningen oppe. Nå kan vi gå inn i påsken med litt lavere skuldre, sier Kåre Svensen, Negotia-tillitsvalgt i Fjordland.

Selskapet produserer blant annet Bremykt, middagsretter, desserter, yoghurt og mye annet. Det er en del av Tine-konsernet hvor Negotia er tungt inne med organisering blant flere yrkeskategorier.

- Fjordland er også rammet av koronakrisen spesielt i datterselskaper som leverer til storhusholdning, men ikke like mye i vår del av virksomheten. Varene selges i dagligvarehandelen, og der er jo butikkene åpne, sier Svensen og tilføyer:

- Kjøpsmønsteret har nok endret seg noe. Vi merker litt forskyvning av salget mellom varene, men alt i alt så går det bra. Det er jo også et moment for dagligvarehandelen generelt at det nå er stopp i grensehandelen i Sverige.

Han er også glad for det gode samarbeidet med ledelsen.

- Samarbeidet fungerer bra, og det er både betryggende og verdifullt i en situasjon som denne. I protokollen fra det siste møtet har vi nedfelt at spørsmålet om permittering skal vurderes på nytt en uke etter påske. Men hvis vi klarer å holde hjulene i gang på den måten vi har klart til nå, så regner jeg med at vi kan fortsette uten permitteringer også i tida framover, sier tillitsvalgt Kåre Svensen.

Rådgiver Bjørn Erik Engvin i Negotia sier at meldingen om tilbaketrekking av permitteringsvarselet hos Fjordland er en oppløftende hendelse i rådgiverhverdagen.

- Behovet for informasjon og hjelp overfor Negotias tillitsvalgte nå er enormt, og det meste har et negativt fortegn. Da er "tilfellet Fjordland" en vitamininnsprøytning for oss som driver med rådgivning overfor uteapparatet, sier han.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker