Illustrasjonsfoto: AdobeStock

- Coops utestengelse av selgere kan sette arbeidsplasser i fare

Coop har nylig gitt leverandørbedriftene beskjed om at de fram til årsskiftet ikke ønsker fysiske besøk av salgsrepresentanter i butikklokalene sine. - Coop bør i stedet gå for lokalt tilpassete løsninger, slik at arbeidsplasser ikke settes i fare, sier Negotia-leder Monica A. Paulsen.

Paulsen har stor respekt for de nødvendige tiltakene som gjøres nå om dagen for å unngå ytterligere spredning av koronasmitte. Hun tror imidlertid at Coop kan legge til rette for en smidigere løsning, med lokale tilpasninger.  

- Negotia organiserer store selgergrupper, blant annet i dagligvareindustrien. Våre medlemmer mener at butikkbesøk fortsatt kan gjennomføres, så lenge nødvendige smitteverntiltak ivaretas. Enkelte av de store byene og steder med høy lokal smitte kan eventuelt behandles særskilt. Men en total utestengelse på landsbasis, som Coop her legger opp til, bør ikke være nødvendig.

- Coop bør i stedet gå for lokalt tilpassete løsninger, slik at arbeidsplasser ikke settes i fare. De behøver ikke å ha strengere regler enn de føringene som legges lokalt når det gjelder smittevern, sier Negotias forbundsleder Monica A. Paulsen.

Negotia-lederen frykter permitteringer og i verste fall oppsigelser før jul, dersom Coop står på sitt.

- Coop kontrollerer en tredel av det av norske dagligvaremarkedet. Hvis NorgesGruppen og Rema 1000 som kontrollerer resten nå følger etter med utestengelse av selgere, kan permitteringer av store grupper komme fort. En slik eskalering er noe vi absolutt ikke trenger i den situasjonen samfunnet og arbeidslivet er inne i nå, sier Negotias forbundsleder, som igjen understreker betydningen av forsvarlig smittevernshåndtering.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker