- Det er viktig at Negotia er til stede i alle foraene hvor vi kan representere medlemmene våre, og i tillegg bidra til godt samarbeid i YS, sier Eirik Bornø. Foto: Terje Bergersen

Bornø ny nestleder i YS Privat

Negotias første nestleder Eirik Bornø er nylig valgt til ny første nestleder i YS Privat. – En posisjon som gir oss viktig innflytelse i YS, sier han.

YS-Privat er en forhandlingssammenslutning med ansvar for blant annet tariffspørsmål og avtalerevisjoner i YS-fellesskapet. Styret består av representanter fra forbundene med medlemmer i privat sektor. Det vil si: Negotia, Parat, Yrkestrafikkforbundet, Safe, Finansforbundet og Delta.

- Negotia har i mange år vært det største YS-forbundet i denne sektoren. Vår ambisjon er å være i førersetet som organisasjon for ansatte i private virksomheter, sier Eirik Bornø.

Den nye første nestlederen i YS Privat overtar posisjonen etter Monica A. Paulsen, som nå er Negotias forbundsleder. Bornø mener posisjonen er svært viktig for innflytelsen på tariffarbeidet YS.

- Det er YS Privat som utarbeider krav og gjennomfører forhandlingene innenfor de tariffområdene der sektoren sitter med partsforholdet til avtalene. Sektorstyret er øverste myndighet og leder arbeidet i henhold til vedtekter og overordnete avgjørelser, sier Eirik Bornø, og legger til:

- Det viktig at vi er til stede i alle foraene hvor vi kan representere medlemmene våre, og i tillegg ivareta forbundenes interesser, utvikle YS-fellesskapet og etablere praktiske samarbeidsformer internt og eksternt.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.

Powered by eZ Platform - Informasjonskapsler