Negotia ber regjeringen unngå salderingsvedtak i siste liten, slik som i fjor med sukkeravgiften og skatt på diettgodtgjørelse. Illustrasjonsoto: Terje Bergersen

Ber regjeringen passe på blodsukkeret og dietten

Negotia-lederen gir regjeringen to gode råd i forbindelse med budsjettkonferansen: - Pass på blodsukkeret og unngå å surre med de nye beskatningsreglene for diettgodtgjørelse.

Regjeringen sitter denne uken samlet i budsjettkonferanse for å utarbeide statsbudsjettet for 2019. Negotias forbundsleder mener det er på sin plass med noen gode råd.

Sukkeravgiften rammer arbeidsplasser

- Negotia ønsker regjeringen lykke til med å utforme et statsbudsjett for 2019 som er bærekraftig, sikrer verdiskaping og grønne arbeidsplasser. Men – unngå en situasjon hvor det gjøres dårlige salderingsvedtak i siste runde, slik som i fjor da sukkeravgiften ble innført! Den bør fjernes allerede nå i revidert budsjett, og senest i statsbudsjettet for 2019, sier forbundsleder Monica A. Paulsen.

Hun minner om at det allerede nå rapporteres om økt grensehandel og netthandel med sukkerprodukter.

- Dette truer mange arbeidsplasser i næringsmiddelindustrien. Det foreligger dessuten allerede en avtale mellom næringen og helseministeren, som har til hensikt å redusere sukkerforbruket innen 2020. Arbeidet er godt i gang. Helseargumentet bak regjeringens vedtak er derfor irrelevant.

Forvirring og uklare regler om beskatning av diett

Paulsen er også klar på at regjeringen må rydde opp i forvirringen rundt de nye beskatningsreglene for diettgodtgjørelse. Skattedirektoratet har en i egen kunngjøring forsøkt å presisere hvordan Stortingets vedtak skal tolkes:

"Hvorvidt skatteyter rent faktisk pådrar seg merkostnad eller ikke, beror i stor grad på skatteyters arbeidssituasjon. Merkostnad må således vurderes opp mot forutsigbarhet knyttet til vedkommendes arbeid og hvor dette normalt utføres"

- Det er for tiden stor forvirring om de nye beskatningsreglene for diettgodtgjørelse. Ikke minst hos arbeidsgiverne som skal håndtere reglene i praksis. Jeg tør vedde på at få om noen statsråder selv er sikre på hvordan reglene skal tolkes. Dette må ryddes opp i – og det har regjeringen sjansen til nå, sier Negotia-leder Monica A. Paulsen.

Se også artikkel i Negotia magasin: Forvirring om skatt på diettgodtgjørelse

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.

Powered by eZ Platform - Informasjonskapsler